Houten vloer vervangen

Kou aan je voeten, last van een krakende vloer of hoge stookkosten? Dan wordt het tijd om je huis eens grondig aan te pakken en de huidige houten vloer te vervangen! Een juiste opbouw van je vloeren van groot belang. Met BBM Vloeren heeft u de op maat gemaakte totaaloplossing die past bij uw project.

houten vloer vervangen

De huidige situatie gereedmaken voor de nieuwe vloer

schuimbeton storten

De overgebleven ruimte vullen met een isolerende, duurzame beton variant.

vloerverwarming renovatievloer

Op de geïsoleerde ondervloer de comfort van je nieuwe hoofdverwarming.

Woonbeton

Kies de eindvloer die bij jouw afwerking past!

Houten vloer verwijderen

Veelal is de bestaande opbouw een houten balkenvloer met kruipruimte. Deze zal verwijderd moeten worden voordat uw nieuwe vloer verwezenlijkt kan worden. Wij kunnen dit voor u faciliteren. Andere ouderwetse vloersystemen die niet de gewenste kwaliteit leveren kunnen wij ook voor u vervangen. Zo ligt de ruimte klaar voor het echte werk, de volgende belangrijke stap in uw bouwproces: het schuimbeton.

Schuimbetonvloer

De basis van uw nieuwe vloer bestaat uit schuimbeton, een samenstelling van cement, schuim expansie en vulstoffen. Deze economische, duurzame ondervloer is licht van gewicht en heeft ook nog eens een uitstekende isolatiewaarde. De voordelen van schuimbeton:

  • Bespaar op uw energie rekening. Door de isolerende waarde van een schuimbetonvloer gaat uw warmte niet verloren, dus minder stookkosten!
  • Een prettig klimaat. In combinatie met vloerverwarming creëert uw een hoofdverwarming voor een behaaglijke temperatuur in huis.
  • Binnen één dag aangebracht & een korte droogtijd.
schuimbeton

Door de gesloten structuur van de samengestelde mengsel wordt een vochtwerend product gecreëerd. Vorst en dooi zullen daarom van weinig invloed zijn op het materiaal. Hierdoor zult u geen last meer hebben van:

  • Schimmels
  • Optrekkend vocht
  • Een muffe lucht in huis

Schuimbeton doet het beter dan welk ander systeem dan ook. Zo creëer je bij het vervangen van je houten vloer een eersteklas isolerende waarde voor een uitstekende prijs, die de waarde van je huis ook nog eens verhoogt!

schuimbetonvloer

Vloerverwarming

Wat zou een nieuwe vloer zijn zonder vloerverwarming. Weg met de ouderwetse radiator, de nieuwe vloer heeft de perfecte opbouw om vloerverwarming in te verwezenlijken. Deze kan compleet met pomp gebruiksklaar geleverd geworden, zodat u volledig ontzorgt wordt en straks in alle comfort kunt genieten in uw eigen omgeving. Als onderdeel van het totaalpakket is vloerverwarming ook nog eens een stuk voordeliger.

vloerverwarming dekvloeren

Houten vloer vervangen door dekvloer

schuimbeton opbouw

Uw vloerverwarming wordt daarna voorzien van een dekvloer. Deze ondervloer zorgt voor een egaal, vlak resultaat waarop u uw eindafwerking, zoals tegels of een gietvloer, kunt voorzien.

Cementdekvloer. De basis oplossing van zand en cement onder de dekvloeren. Met zijn vele opties zoals droogtijdversneller en kunststofvezels een breed toepasbaar product.

Anhydrietvloer. Anhydriet is een vloeivloer op basis van kalk. Deze wordt in uw pand gegoten en netjes op niveau afgewerkt. Anhydriet heeft een uitstekende warmte doorlatingsvermogen, waardoor uw vloerverwarming goed tot zijn recht komt. Uitermate geschikt voor grote oppervlaktes.

Cementgebonden gietvloer. Het broertje van anhydriet, op basis van cement. De cementgebonden vloeivloer heeft als optie om na 2 dagen al overlaagbaar te zijn!

Advies nodig voor de ondervloer welke bij uw eindafwerking past? Of het nu gaat om uw parket, pvc, tegels of gietvloer, de professionals van BBM Vloeren zijn in al deze vloeren thuis. Wij weten voor elk project een passende oplossing te vinden.

Cementdekvloer

Houten vloer vervangen door betonvloer

renovatievloer beton

Nu we dan toch met beton bezig zijn, dan kiest u toch voor een stoere, industriële uitstraling. Waar andere leveranciers louter een dekvloer kunnen leveren, bieden wij ook nog eens een dekvloer en eindafwerking in één: woonbeton. Met een houten vloer vervangen door deze gevlinderde betonvloer bent u in één keer klaar en heeft u een vloer met een eigen karakter.

Als u kiest voor een renovatievloer van beton, dan komt er in plaats van één van bovenstaande dekvloeren en een eindafwerking, één compleet eindproduct in uw verbouwing. Deze gevlinderde betonvloer wordt speciaal samengesteld om zo tot een echte woonbeton vloer te komen.

Omdat er geen aparte dekvloer nodig is en het woonbeton één wordt met de vloerverwarming , is het prijstechnisch ook nog eens aantrekkelijk. Tel daarbij op dat je eindvloer in één keer gerealiseerd wordt en u bespaard aanzienlijk in tijd.

Woonbeton heeft veel opties in de afwerking, zoals diverse kleurstoffen om uw look te creëren en het impregneren van de betonvloer. Hierdoor heeft u altijd een uniek eindproduct met die karakteristieke uitstraling van beton. Een gevlinderde betonvloer van BBM is daarom de kwalitatieve, economische oplossing van het vervangen van de houten vloer.

renovatievloer woonbeton

Houten vloer vervangen totaalpakket

Met al deze opties en mogelijkheden is het soms lastig een keuze te maken. Als u dan uw complete vloerrenovatie bij één partij neer kunt leggen, heeft u wel de lusten maar niet de lasten van het vervangen van de houten vloer. BBM Vloeren verzorgt het project van A tot Z en begeleid u in uw keuze naar de nieuwe vloer van comfort.

gevlinderde betonvloer

De renovatievloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Uw houten vloer vervangen door een renovatievloer kent vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw vloer renovatie te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde vloeren van BBM: