Waarom is het belangrijk om mijn vloer te isoleren?

Een goede vloerisolatie verbetert je wooncomfort aanzienlijk. Een vloer zonder isolatie voelt koud en kil aan. Vaak komt kou en vocht vanuit de kruipruimte. De luchtvochtigheid in huis neemt daardoor toe, wat het verwarmen van je huis moeilijker maakt. Het isoleren van je vloer is dus een ideale oplossing. Je bespaart hiermee flink op je energierekening. Vloerisolatie is duurzaam en verdient zichzelf terug!

Soorten vloerisolatie: voor elke vloer een oplossing

Iedere vloer is anders, en dat vraagt om een passende oplossing. Afhankelijk van de hoogte en toepassing hebben we een systeem voor elk project.

vloer-isoleren1

EPS isolatieplaten: gemaakt van tempex

Tempex of piepschuim isolatieplaten zijn drukvast, en toepaspaar in veel verschillende projecten. Ze zijn ideaal voor betonvloeren vanuit de kruipruimte of bovenop zand. De platen goedkoop met een relatief goede isolatiewaarde.

vloer-isoleren2

PIR isolatie: dunne vloerisolatie met hoge isolatiewaarde

PIR platen zijn dunne isolatieplaten, voorzien van een tweezijdige aluminiumcachering. Deze cachering heeft van nature een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld bitumen- of glasvliescachering. Ondanks de geringe dikte van de platen, is de isolatiewaarde wél zeer hoog.

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Schuimbeton ontstaat doordat het betonmengsel wordt opgeklopt met een schuimmiddel. Een groot deel van dit product, vermengt met lucht. Het product is licht van gewicht en heeft een hoge isolatiewaarde. Per 10 cm schuimbeton wordt ongeveer een RC-waarde van 1 behaald. Bij een RC-waarde van 3,5 voldoe je al aan de vloerisolatienormen.

Isolatiemortel: lichtgewicht

De vloermortel die BBM verwerkt, bestaat uit geëxpandeerde polystyreen korrels en verschillende toeslagstoffen, met een snelhardend cement als bindmiddel. De mortel is licht van gewicht en hierdoor toepasbaar op de meeste ondergronden. Zelfs met hoogteverschil is de voegmortel toepasbaar.

vloer-isoleren3

Geïsoleerde vloer in combinatie met vloerverwarming

Een goede vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte van je vloerverwarming (link naar vloerverwarming) zo min mogelijk verloren gaat. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de oppervlakte, en het opwarmen gaat snel. Onder andere schuimbeton is een ideale ondergrond voor vloerverwarming.

vloer-isoleren4

Tackerplaat: ideaal in combinatie met vloerverwarming

Een trackerplaat is een geëxpandeerde polystyreenplaat. De plaat is scheurbestendig en waterdicht dankzij het gelamineerde folie. De trackerplaat is geschikt voor het thermisch isoleren van dekvloeren.

Voorkom overlast met geluidsisolatie voor je vloer

Bij BBM Vloeren kun je naast thermische isolatie, ook terecht voor akoestische isolatie. Loopgeluiden zijn één van de meest hinderlijke “burengeluiden”. Een goede contactgeluidisolatie is bevorderlijk voor het wooncomfort. De (geluids)isolatie wordt op het beton, onder een zwevende dekvloer geplaatst. Zo komt de dekvloer niet in contact met het beton, en dat scheelt een hoop lawaai. Bovendien is het mogelijk kantstroken tegen de muur aan te maken, om hier hetzelfde effect te creëren.

Realisatie van totaalprojecten

Vaak is het isoleren onderdeel van een totaalproject. Wanneer je de wens hebt om een nieuwe vloer te leggen bij jou thuis of in een project, is BBM Vloeren je ideale partner. We bieden de helpende hand bij het slopen en isoleren, maar leggen ook vloerverwarming en een dekvloer of woonbeton aan. Bijvoorbeeld voor het slopen van een houten balklaag, een oude dekvloer of beton ben je bij BBM Vloeren aan het juiste adres. Na de sloop kunnen we vanaf de ondergrond een opbouw voorzien, passend bij jouw project. We bedenken een plan en voeren dit uit: van sloop tot eindafwerking. Neem gerust contact met ons op, we adviseren graag!

Veelgestelde vragen

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is isolatiemateriaal dat aan de onderkant van een vloer via de kruipruimte wordt aangebracht. Vloerisolatie is te verkrijgen in thermische varianten en in geluiddempende varianten. BBM Vloeren geeft je graag advies over welke isolatiematerialen het meest geschikt zijn voor jouw project. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Hoe isoleer je een vloer met kruipruimte?

Schuimbeton is het ideale isolatiemateriaal voor kruipruimtes. Het is licht in gewicht en heeft een goede isolatiewaarde.

Welke vloer isoleert het beste?

Dat verschilt per project. In sommige gevallen werken EPS isolatieplaten het beste, in andere gevallen kiezen we voor PIR isolatie. Wanneer we met een project starten, bekijken we altijd eerst wat de beste opties zijn.

Wat is RC-waarde?

De RC-waarde staat voor Resistance Construction. Hiermee wordt de warmteweerstand van de gehele huisisolatie bedoeld. In dit geval gaat het over het isolerend vermogen van de vloer.

Hoe hoog moet de RC-waarde zijn volgens de vloerisolatienormen?

Vanaf een RC-waarde van 3,5 voldoe je aan de vloerisolatienormen.

Kun je subsidie krijgen voor een vloerisolatie?

Ja, het is mogelijk om subsidie te krijgen voor je vloerisolatie. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze lees je hier. Om in aanmerking te komen voor een vloerisolatie subsidie, moet je een minimale RD-waarde van 3,5 toevoegen aan de bestaande vloer. Dit realiseer je bijvoorbeeld met 35 cm dikte aan schuimbeton.