Droogtijdversneller cementdekvloer

Uw bouwproject is gebonden aan een strakke planning. Met zijn vele aspecten zou het mooi zijn om op regulier lange onderdelen tijdswinst te pakken. De droogtijd van een cementdekvloer versnellen is zo’n oplossing voor aanzienlijke tijdsbesparing. Wanneer een deadline gehaald moet worden, of de vloer snel gebruiksklaar moet zijn, is de droogtijdversneller de oplossing. Zo kunt u binnen de kortste keren weer verder met uw werkzaamheden en inlopen op uw kostbare tijd.

De droogtijdversneller in een notendop:

  • Plastificerend: minder water is minder droogtijd
  • Beloopbaar na 24 uur
  • Belastbaar na 3 dagen
  • De ideale oplossing in samenwerking met vloerverwarming
  • Binnen en buiten toepasbaar
  • In periodes van vorst kan de vloer nog steeds verwerkt worden
droogtijdversneller-cementdekvloer

Droogtijdversneller zandcement dekvloer

Een zandcement dekvloer wordt in uw project vervaardigd door middel van onze vrachtwagen. Nadat deze net gelegd is, is deze pas beloopbaar na een paar dagen. De belastbaarheid van de cementdekvloer en het aanbrengen van de eindafwerking kan daarentegen vele weken duren!

De oplossing zit hem in het toevoegen van de droogtijdversneller. Deze zogenaamde ‘plastificeerder’ vervangt een deel van het toe te voegen water aan de cementdekvloer zonder verlies van kwaliteit. Minder water erin is minder water eruit.

cementdekvloer-beloopbaar

Cementdekvloer beloopbaar

Een cementdekvloer is over het algemeen beloopbaar na 36 uur. Beloopbaar is niet hetzelfde als belastbaar! Gebruik maken van bijvoorbeeld een rolsteiger kan zomaar sporen trekken in uw nieuwe vloer. Ga dus altijd met gezond verstand te werk op uw nieuwe vloer.

De beloopbaarheid van de cement dekvloer wordt door de droogtijdversneller wel enigszins verbeterd, na circa 24 uur kan er weer voetverkeer plaats vinden. De belastbaarheid wordt aanzienlijk verbeterd. Zonder versneller moet je al snel meer dan een week droogtijd in acht nemen. Met versneller kan onder gunstige omstandigheden na 3 dagen de vloer al belast worden.

droogtijd-cementdekvloer-versnellen

Droogtijd cementdekvloer versnellen

De droogtijd van een vloer is afhankelijk van verschillende factoren. In de zomer zal de vloer sneller drogen dan in de winter. De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de droogperiode zijn de hoeveelheid toegevoegd water, temperatuur en luchtvochtigheid.

Alles staat in functie van het weer in de periode dat de vloer verwerkt wordt. In de zomer kunt u de omstandigheden maar minimaal beïnvloeden, de vloer moet immers ook zijn tijd krijgen om uit te harden. Geforceerd drogen kan een nadelig effect op de vloer hebben! De droogtijdversneller is dan de enige optie die werkelijk resultaat geeft. Is het koud en nat, dan kunt u wel uw steentje bijdragen aan het drogen van de vloer.

Tips om de droogtijd van een cementdekvloer te versnellen:

Water; De grootste drogingsfactor is water. Pas de droogtijdversneller toe om zo de ratio water/mortel te verbeteren.

Luchtvochtigheid; Het vocht moet uit de vloer en blijft in het gebouw hangen. Zorg dat er wat ventilatie van buitenlucht is voor een sneller resultaat (geen tocht creëren). Een bouwdroger kan hierbij ook helpen.

Temperatuur; Door middel van elektrische kachels is het mogelijk om de temperatuur op een wind en waterdichte bouw te verhogen.

Droogtijd cementdekvloer vloerverwarming

De droogtijdversneller kan op elke zandcement dekvloer toegepast worden, op zowel zwevende als hechtende dekvloeren. Op alle dekvloeren met vloerverwarming is de droogtijdversneller een geweldige toevoeging. Het vloerverwarmingsprotocol kan zodoende eerder gestart worden, waarna de eindafwerking geplaatst kan worden.

Bij eindafwerkingen zoals parket of een gietvloer is het restvocht in de vloer van groot belang. De professional gaat zijn eindvloer niet vervaardigen zolang de vochtwaardes niet aan de eisen voldoen. Voorkom stagnatie en kies voor de droogtijdversneller.

 

Bent u op zoek naar een dekvloer die na 24 uur belastbaar is en na 48 uur is af te werken, informeer dan eens naar gietdekvloer.

droogtijd-cementdekvloer-vloerverwarming

De dekvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een dekvloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw dekvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde dekvloeren van BBM Vloeren:

Droogtijden cementdekvloer met droogtijdversneller