Vloer egaliseren

Een goede ondervloer is van wezenlijk belang om uw project tot een succes te maken. Het is de onderlaag waarop uw uiteindelijke vloer verwezenlijkt wordt. Voldoet de ondervloer niet aan de eisen, dan is het niet mogelijk een kwalitatief hoogwaardige eindvloer te leggen. Door het toepassen van een vloer egaliseren weet u zeker dat uw ondervloer voldoet en zo de uiteindelijke afgewerkte vloer geen problemen ondervindt.

Egaliseren in elke dikte

Egaliseren is een product dat vooral bedoeld is om een al bestaande betonvloer of dekvloer van een nieuwe toplaag te voorzien. Door elke vloer af te stemmen met de daarvoor speciaal geschikte vloermortels kunnen wij de vloer in elke wenselijke dikte voorzien. Is de vloer beschadigd of heeft u last van scheuren, dan kunnen we deze specifieke reparaties voorzien voordat het egaliseren plaats vindt.

vloer egaliseren

Binnen één dag

Door de juiste inzet van materiaal kunnen wij uw project in korte tijd realiseren. Binnen één dag kan uw vloer al geëgaliseerd worden! Het maakt daarin niet uit of het gaat om uw woning of een grote bedrijfshal van duizend m2. De vloer is weer beloopbaar na een halve dag en er we hebben opties tot de beschikking om de vloer dags na het egaliseren weer te kunnen bekleden, ideaal voor het project met een strakke planning.

egaliseren

Beschadigde vloer egaliseren

Wanneer uw huidige ondervloer niet voldoet aan uw eisen, dan is het verstandig om deze te laten egaliseren. Hierbij maakt het niet uit van wat voor soort ondergrond uw huidige vloer nu gemaakt is; een betonvloer, cementdekvloer, houten vloer of tegelvloer is allemaal mogelijk. Hierin is de voorzorg van de huidige vloer van groot belang.

Zo kunnen constructieve problemen in de bestaande vloer het probleem doorgeven aan de geëgaliseerde vloer. Door op de juiste manier deze scheuren, beschadigingen en gaten te repareren, is de kwaliteit gewaarborgd. Door één partij de volledige vloer voor zijn rekening te laten nemen, ligt de verantwoordelijkheid en de kwaliteit bij de juiste partij en ontstaan er geen problemen.

Dekvloeren

Moet er een vloer gestort worden van meer dan een paar centimeter, dan kan met deze niveauverschillen gekozen worden voor een dekvloer.  Deze vloer neem grote hoogteverschillen in uw ruimte, groot en klein, voor zijn rekening. Voor elk project is er een dekvloer die als oplossing past bij uw project, bijvoorbeeld:

 • Cementdekvloer, de standaard in de dekvloeren met vele opties.
 • Anhydrietvloer, een gipsgebonden vloeibare dekvloer, de oplossing voor de snel gelegde vloer.
 • Gietdekvloer, een cementgebonden variant van de anhydriet. Sneldrogend, waardoor deze binnen korte tijd overlaagbaar is.
betonvloer egaliseren

Een gehavende betonvloer.

egaline vloer

Het resultaat na het vloer egaliseren.

Vloer frezen en schuren

Het kan voorkomen dat de huidige vloer zo oneffen is of juist te hoog is, dat het niet met alleen egaliseren te verhelpen is. Ook in deze problemen kan BBM Vloeren u voorzien van een oplossing. Door middel van schuren, stralen of frezen weten wij grote hoogteverschillen uit uw vloer te halen, om daarna de vloer te egaliseren op een professionele manier.

vloer frezen

Vloerverwarming infrezen

Wanneer u in een bestaande vloer vloerverwarming wilt leggen, is egaliseren ook de oplossing. De vloerverwarming wordt in de huidige vloer gelegd door middel van het uitfrezen van de sleuven van de vloerverwarming. Als de leidingen gelegd zijn worden de sleuven aangeheeld en het geheel geëgaliseerd om weer tot een vlakke vloer te komen. Voor elke situatie is een oplossing. Wilt u weten waar u aan toe bent, dan komt één van de professionals van BBM Vloeren bij u langs om voor u een oplossing op maat te creëren. Zodoende bent u zeker van een egale vloer, inclusief de warmte die u wenst!

vloerverwarming betonvloer

Egaliseren bedrijfsvloer

Egaliseren is een oplossing die niet alleen geschikt in de woningbouw, ook in de bedrijfsvloeren kan dit de oplossing zijn. Grote oppervlaktes kunnen van elke gewenste laagdikte voorzien worden, om zo uw bedrijfsvloer weer zo goed als nieuw te maken. Zelfs in de industriebouw is het egaliseren van uw vloer in bedrijfshal of loods mogelijk.

Met de speciaal hiervoor geschikte egaline mortels kunnen er vloeren gerealiseerd worden waar bijvoorbeeld heftruckverkeer op mogelijk is! Voor de diverse vloeroplossingen voor de zakelijke gebruiker kunt u ook eens een kijkje nemen bij de bedrijfsvloeren.

egaline vloer

De voordelen van egaliseren op een rijtje:

 • Oneffenheden in de vloer worden weggewerkt.
 • Hoogteverschillen in de ruimte worden opgevangen.
 • De nieuwe, strakke ondervloer is de perfecte basis ter bevordering van de eindvloer.
 • Binnen één dag is het te egaliseren project gerealiseerd.
 • Korte uithardingsperiode, uw vloer is binnen een dag weer beloopbaar.
 • Elke oppervlakte op elke locatie.
egaliseren vloer

Vloeren van A tot Z

BBM Vloeren voorziet u in al uw eisen en wensen omtrent uw vloer. Omdat wij werken met een uitgebreid team van professionals, kunnen wij uw vloer leveren van A tot Z. Zo zijn wij in staat uw volledige vloerenproject uit handen te nemen, zoals sloopwerkzaamheden, reparaties en de eindafwerking. Op elke locatie en elke oppervlakte.

Kijk ook eens naar de diverse andere oplossingen omtrent uw vloer:

De voordelen van egaliseren op een rijtje:

 • Oneffenheden in de vloer worden weggewerkt.
 • Hoogteverschillen in de ruimte worden opgevangen.
 • De nieuwe, strakke ondervloer is de perfecte basis ter bevordering van de eindvloer.
 • Binnen één dag is het te egaliseren project gerealiseerd.
 • Korte uithardingsperiode, uw vloer is binnen een dag weer beloopbaar.
 • Elke oppervlakte op elke locatie.

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Uw vloer egaliseren

Een egaline vloer heeft vele mogelijkheden. Om tot in de puntjes uw geëgaliseerde vloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. Zo weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt, voor een scherpe prijs.