Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer is een afgewerkte vloer met een geheel eigen karakter. Doordat elke vloer, met zorg, handmatig wordt aangebracht, is de vloer altijd uniek. Zo heeft u een eigentijdse, industriële uitstraling die past bij de wensen en eisen van uw project.

gevlinderde betonvloer

Bedrijfsvloeren

Voor de zakelijke gebruiker zijn er zowel industriële betonvloeren als diverse andere bedrijfsvloeren beschikbaar. Een bedrijfshal van duizenden m2 of een showroom van honderd m2, voor elk project is er een oplossing.

betonvloer bedrijfshal

Woonbeton

Voor de particuliere markt is er het woonbeton in het leven geroepen. Een duurzame vloer met een unieke look. Door de vele opties is er altijd een specifieke gevlinderde betonvloer voor u, vind hieronder de mogelijkheden.

woonbeton

Elk oppervlak op elke locatie

De eerste fase van een gevlinderde betonvloer is het storten en het op hoogte brengen van het beton. Op elke denkbare plek is het mogelijk deze vloer aan te brengen. Staat uw woonhuis op een lastig te bereiken plek of wilt u een betonvloer laten storten op de hoogste verdieping van een gebouw? BBM Vloeren draagt zorg voor de realisatie van de betonvloer.

Elk oppervlakte of volume is ook geen enkel probleem. Van een woning voorzien van een betonnen vloer tot het klaar maken voor groot industrieel werk van een bedrijfshal, het wordt afgestemd zodat het project spoedig verloopt.

storten-industriele-betonvloer

Schuren gevlinderde betonvloer

Na het storten is de betonvloer nog niet mooi glad. Zodra de betonvloer zodanig gehard is dat deze licht beloopbaar is, beginnen de vakmensen met het bewerken van de vloer door middel van schuren. Hierbij wordt de bovenste laag opgewekt om ervoor te zorgen dat de vloer één geheel wordt. Als het gewenst is, kan uw vloer tijdens het schuren bewerkt worden met een extra slijtlaag. Dat zorgt ervoor dat de vloer extra krachtig is en daarmee beter bestand is tegen intensief gebruik. Dit is zowel toepasbaar op het particuliere woonbeton als de zakelijke bedrijfsvloer.

betonvloer vlinderen

Afwerking betonvloer

In de volgende fase komt de afwerking. Hierbij kan aan verschillende afwerkingsvarianten worden gedacht. De gevlinderde betonvloer is de meest toegepaste vorm van afwerking. Uw oppervlakte wordt daarbij voorzien van:

  • Een strak en glad oppervlak.
  • Een unieke, stoere uitstraling.
  • Een duurzame toplaag met slijtvaste eigenschappen.
  • Een dichtgedraaide bovenlaag (de gevlinderde laag) waardoor de vloer één geheel vormt.

Uw project van beton kan ook op een andere manier afgewerkt worden, zoals:

  • Het storten van een fundering, druklaag of werkvloer. De vloer voor verdere bouwwerkzaamheden.
  • Gebezemde betonvloer. Vooral in het buiten beton, bij opritten, loading docks en helling beton wordt dit toegepast.
  • Antislip. Een ruwere variant van de gevlinderde vloer. Uitstekend voor bijvoorbeeld terras of in combinatie met andere toplagen.

Elk project is uniek en onze vakmensen zullen uw betonnen vloer professioneel behandelen tijdens het schuren en vlinderen. Zo krijgt uw vloer een prachtig glad eindresultaat.

Betonvloer vlinderen

Als u gekozen heeft voor een gevlinderde betonvloer, wordt de vloer machinaal bewerkt door onze vlindermachines voorzien van afwerkbladen. Door deze toepassing ontstaat het gladde oppervlak van de gevlinderde betonvloer. De zogenaamde paplaag van de vloer wordt verdicht. Dit wordt herhaald totdat de oppervlakte volledig dichtgedraaid is en één geheel vormt. De betonvloer is dan ook een afgewerkte eindvloer met zijn eigen, unieke karakter en uitstraling.

gevlinderde betonvloer bedrijfshal

Opties gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer is een op zichzelf staand eindproduct. Maar aangezien elke eindgebruiker een ander doel voor ogen heeft, zijn er meerdere extra mogelijkheden om de vloer volledig in uw wensen en eisen te laten voorzien.

Beton op kleur. Een vloer hoeft niet alleen functioneel te zijn, ook het oog wil wat. Door te kiezen voor een kleurstof in de betonmix krijgt de vloer een tint in de gekozen kleur. Van licht grijs tot antraciet, maar ook zandkleuren en bruintinten worden veelal gebruikt. Ook unieke betonkleuren zoals blauw of geel zijn mogelijk.

Vloerverwarming behoort ook tot de mogelijkheden in een gevlinderde betonvloer. Omdat de vloer gelijktijdig fungeert als dekvloer en afwerkingsvloer, heb je de vloerverwarming in de toplaag zitten en is deze van onderuit geïsoleerd. Behaaglijke warmte zonder radiatoren en ook nog eens voordelig in de kosten!

betonvloer terras

Betonvloer impregneren. Door een betonveredeling toe te passen wordt de vloer versterken en is deze beter resistent tegen verstoffing en vervuiling. In samenwerking met een Ph neutraal schoonmaak middel (zoals groene zeep) voorziet u in het onderhoud van de vloer.

Vloeistofdicht voorziening. Voor uw bedrijf kan het nodig zijn dat u een vloeistofdicht verklaring op uw vloer heeft. Door speciale betonsamenstellingen en de betonvloer op een vaktechnische manier te laten verwerken heeft u de vloer die aan de wettelijke eisen voldoet. Informeer naar de mogelijkheden.

betonvloer straat

Vloeren van A tot Z

BBM Vloeren is het vloerenbedrijf dat u van uw gevlinderde betonvloer voorziet. Naast het storten en afwerken van uw vloer zijn wij zijn in staat uw volledige vloerenproject uit handen te nemen. Zodoende ligt het gehele project in de handen van één partij en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het reilen en zeilen van uw gevlinderde betonvloer.

De bekisting in en rondom uw betonwerkzaamheden is een optie om mee op te laten nemen door BBM. Hiermee kunt u hoogteverschillen verwezenlijken en de betonvloer de vorm geven die u voor ogen heeft. Bijvoorbeeld bij terras of inrit.

Wapening. Op een vloer worden veel krachten uitgeoefend. Om deze spanningen en bewegingen op het beton te kunnen weerstaan, bestaat het gewapend beton. Mogelijk in enkel, dubbel beton of staalvezel.

betonvloer afwerken

De betonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een gevlinderde betonvloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde betonvloeren van BBM Vloeren: