Vloeistofdichte betonvloer op maat

Een betonvloer biedt een stevige en praktische oplossing voor vele garages, fabrieken, wasstraten en andere industrieën. Hoewel een gevlinderde betonvloer enig weerstand biedt tegen vloeistoffen, is het niet volledig vloeistof- of waterdicht. Als er schadelijke stoffen op uw werkvloer aanwezig zijn, kan het noodzakelijk zijn om een vloeistofdichte voorziening aan te brengen om te voorkomen dat deze stoffen in het beton of grond trekken. Een op maat gemaakte vloer die voldoet aan uw specifieke eisen.

Vloeistofdichte betonvloer

Vloeistofdichte kunststofvloeren

Er zijn situaties waarin een vloeistofdichte voorziening ook nodig is op een kunststofvloer, bijvoorbeeld voor HACCP keuringen in de horeca. Omdat er veel verschillende soorten kunststofvloeren zijn, is het belangrijk om een specifieke en passende vloeistofdichte oplossing te vinden voor uw bedrijfsvloer.

Vloeistofdichte coating

Voor wie is de vloeistofdichte betonvloer belangrijk?

Wanneer u werkt met vloeistoffen die potentieel schadelijk kunnen zijn voor het milieu, dient u volgens de geldende wet- en regelgeving een goede vloeistofdichte vloer te hebben. Zo voorkomt u dat schadelijke vloeistoffen de bodem beïnvloeden. Deze vloeistofdichte betonvloeren zijn belangrijk voor:

  • Autowasstraten
  • Garagevloeren
  • Tankstations
  • Fabrieken
  • ​​Chemische industrie
  • Agrarische industrie
  • Lekbakken / Opvangbakken

Om te voldoen aan de duurzame normen in deze sectoren, biedt BBM Vloeren een passende oplossing voor iedere sector. Onze vloeistofdichte vloeren zorgen ervoor dat uw bedrijfspand voldoet aan de eisen voor verantwoord omgaan met potentieel schadelijke vloeistoffen.

Vloer keuren met de VVV Verklaring

vloeistofdicht voorzienig cur vvv

Keuring en controle van de vloeistofdichte vloer is verplicht voor bedrijven die bedrijfsactiviteiten ondernemen zoals wassen van motorvoertuigen, opslaan van accu’s of schadelijke vloeistoffen zonder lekbak of tankplaatsen. Na de inspectie krijgt u de benodigde VVV-Verklaring vloeistofdichte voorziening. Eisen en regels hierover staan in CUR/PBV-Aanbevelingen. Dit beschrijft de procedure voor een inspectie met eenduidige prestatie-eisen, bepalingsmethoden en keuringscriteria.

Betonvloer Silo

Vloeistofkerende vloeren

Bij geringe vloeistofbelasting tijdens uw bedrijfsactiviteiten, is een vloeistofkerende vloer ook een passende oplossing. Deze vloer is ontworpen om bodembedreigende stoffen tijdelijk vast te houden, zodat deze opgeruimd kunnen worden voordat de bodem verontreinigd raakt. Hier is het van belang om dus wel het team te informeren dat vloeistoffen snel moeten worden opgeruimd. En lekkages of morsen moet worden geminimaliseerd. BBM vloeren kunt u helpen met een op maat gemaakte vloeistofkerende vloer, die precies past bij uw wensen en eisen. Zo creëren we een onderhoudsvriendelijke vloeistofkerende vloer, die ook de huidige regelgevingen volgt.

betonvloer vrachtwagen

Noodzaken rondom vloeistofdicht beton

Om betonvloeren te beschermen tegen schadelijke stoffen moet de mate van mogelijke aantasting vastgesteld worden. De omgeving waaraan het beton wordt blootgesteld wordt daarom aangeduid met milieuklassen. Als chemisch agressieve stoffen in contact kunnen komen met de betonvloer, dan moet bij het ontwerp ook rekening worden gehouden met de milieuklasse ( XA1 ).

Voor een goede vloeistofdichte voorziening is vakbekwaamheid nodig bij de verwerking en verdichting van de betonmortel en afwerking van het betonoppervlak. Op basis van de sterkteklasse, milieuklasse en consistentieklasse wordt er een mengsel gemaakt. Het ontwerp is minstens zo belangrijk, de vloeistoffen moeten immer door middel van afschot naar de juiste plek lopen. Tot slot is een goede nabehandeling nodig om vroegtijdige uitdroging te voorkomen. Een goede nabehandeling maakt deel uit van de uitvoering en vereist extra zorg na het afwerken van het betonoppervlak.

Wasplaats betonvloer

Epoxy als bedrijfsvloer

Een epoxy vloer wordt vaak toegepast als vloeistofdichte bedrijfsvloer. Het is bestand tegen chemicaliën en kan met gemak zware voertuigen of machines verdragen. Bovendien zijn epoxy vloeren volledig naadloos, wat leidt tot een strakke en onderhoudsvriendelijke werkomgeving. Daarnaast zijn epoxy vloeren zeer sterk, waardoor ze een vervanging kunnen zijn voor de betonvloeren. Hierdoor zijn ze een ideale optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een hoogwaardige, duurzame en praktische vloeroplossing.

vloeistofdichte vloer

De vloeistofdichte vloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een vloeistofdichte vloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw vloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde betonvloeren van BBM Vloeren: