Vloer op afschot: voor een geleidelijke afwatering

Je kunt bij BBM Vloeren terecht voor een vloer op afschot, wanneer de vloer in je project een bepaalde helling moet hebben, zodat het water afgevoerd kan worden naar putten of drains. Voor ieder project voorziet BBM Vloeren je van het juiste advies: van het realiseren van een nieuwe badkamer, tot een hellingbaan plaatsen in een parkeergarage.

vloer-op-afschot1

Dekvloer op afschot: de juiste hoeveelheid afschot in je douchevloer

Ga je een (nieuwe) dekvloer in je badkamer plaatsen? Dan adviseren wij graag over de juiste smeervloer, oftewel cementdekvloer. Zo’n cementdekvloer is de ideale basis: je kunt elke eindvloer naar keuze hierop aanbrengen. Ga je voor een badkamer met grote tegels? Geen probleem! Ook dan zorgen we voor de juiste cementdekvloer op afschot. Zo wordt het water altijd op de juiste manier afgevoerd naar het putje.

vloer-op-afschot2

Beton op afschot voor je terras

Een betonvloer op je terras heeft verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen last van verzakking, en met een betonvloer op afschot begeleid je het water eenvoudig naar je tuin of gras. Als particulier kun je bij BBM Vloeren terecht voor specialistisch advies en een professionele uitvoering. We bieden hierbij een complete aanpak. Zo zetten we ook de hoogtes uit en regelen het bekistingswerk. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

vloer-op-afschot3

Dakvloer op afschot voor bijvoorbeeld een plat dak

Op een plat dak wil je absoluut geen last hebben van water dat blijft liggen. Daarom is een dakvloer op afschot een ideale oplossing. Het zandcement wordt op de juiste manier uitgesmeerd, zodat er sprake is van een afschot. Zo wordt het water begeleid naar de afvoer.

Een andere mogelijkheid is een betonnen druklaag. In plaats van afschotisolatie, kun je een afschot in je betonnen en zandcement dakvloer realiseren. Dat is een mooi alternatief!

Hellingbaan voor bijvoorbeeld een parkeergarage laten storten

Niet alleen voor vlakke vloeren, maar ook voor specialistische betonwerken is BBM Vloeren een ideale partner. Zo kun je het storten van hellingsbeton (betonneus) of een hellingbaan aanleggen volledig aan ons toevertrouwen. Heb jij een project lopen voor het realiseren van bijvoorbeeld een parkeergarage of loading docks? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is het minimale afschot voor een douchevloer?

Wanneer je onder de douche staat, wil je natuurlijk dat het water netjes wegloopt om wateroverlast te voorkomen. De hoeveelheid afschot kan verschillen, maar over het algemeen kun je 1 of 2 centimeter per meter aanhouden. Wél is het belangrijk dat je rekening houdt met de eindafwerking. Er zijn namelijk verschillende hoogtes nodig bij diverse type drains. Hulp nodig? Wij adviseren graag.

Wat is de minimale dikte voor een cementdekvloer in de badkamer?

Per project bekijken we wat de dikte wordt van de cementdekvloer in een badkamer. Om dit te bepalen, is specialistische kennis nodig. Over het algemeen kun je uitgaan van een minimale laagdikte van 3 centimeter. Heb je niet genoeg laagdikte voor de cementdekvloer over? Dan zijn er genoeg andere mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op.

Welke vloer is geschikt voor mijn inloopdouche?

In principe kun je kiezen voor elke eindafwerking die je wilt. Houd wel rekening met de dikte van je eindafwerking, dat heeft invloed op de cementdekvloer.

Hoeveel cm afschot is nodig op een plat dak?

Je wilt natuurlijk wateroverlast op je plat dak voorkomen! Daarom is het noodzakelijk dat het water goed weg kan lopen. We bekijken altijd per project hoeveel afschot er exact nodig is, maar je kunt uitgaan van minimaal 10 millimeter per strekkende meter. Vaak wordt dit door de architect of aannemer al vastgesteld. Zo niet, neem dan contact met ons op en vraag om advies. We helpen graag!

Hoe laat je een plat dak aflopen?

Na het nauwkeurige uitzetten van de hoogtes met een laser, smeren we het beton of zandcement uit tot het juiste afschot. Zo zorgen we voor een geleidelijke afwatering van het regenwater.

Welk beton kies je voor een terras?

Wanneer je voor een betonnen terras gekozen hebt, profiteer je van verschillende voordelen. Zo heb je geen last van verzakking én geen last van onkruid. Je kunt kiezen voor verschillende eindafwerkingen:

  • Gebezemd beton: voor grote antislip eigenschappen
  • Gevlinderd beton met lichte antislip: eigentijds met een stoere uitstraling

De gietdekvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een gietdekvloer kent vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw vloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde vloeren van BBM Vloeren: