Dekvloer vloerverwarming

Vloerverwarming leggen is een efficiënte verwarmingstechniek die steeds populairder wordt in woningen. Het is een systeem waarbij warmte via leidingen in de vloer wordt gepompt, in plaats van via radiatoren. Ideaal om te gebruiken als hoofdverwarming. Wilt u graag de vloer renoveren of vervangen met vloerverwarming? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, voor elk project een oplossing. Voor persoonlijk advies kunt u hiervoor altijd contact opnemen met onze experts.

zandcement dekvloer vloerverwarming

Verwarming leggen als hoofdverwarming wordt steeds meer gedaan. Het zorgt voor een aangenaam en gelijkmatig warmtegevoel in de woning. Doordat de warmte vanuit de vloer opstijgt, wordt de hele ruimte op een natuurlijke manier verwarmd. Heerlijk voor in de slaapkamer bijvoorbeeld, zo stapt u altijd het bed uit of in met warme voeten.

Daarnaast is het energie-efficiënt. Doordat de warmte vanuit de vloer wordt verspreid, wordt er minder energie verbruikt voor dezelfde temperatuur. Hierdoor kunt u dus goed besparen op energiekosten. Bij een vakkundig installeren van de vloer wordt er ook randisolatie toegepast. Hierdoor zal de eindvloer uitermate geschikt zijn als hoofd- of bijverwarming.

Vloerverwarming kan in nieuwe vloeren, maar ook bestaande vloeren. Er zijn verschillende type eindafwerkingen mogelijk, zoals woonbeton en tegels. Het past uitstekend in een badkamervloer bijvoorbeeld. Beide soorten vloeren hebben een hoge thermische geleidbaarheid, waardoor warmte snel naar het vloeroppervlak gaat. Bij BBM vloeren kan u uw verwarming laten leggen in verschillende types vloeren. Dus ook in de slaapkamer, woonkamer of andere ruimtes.

Cementdekvloer met vloerverwarming

Vloerverwarming leggen met cementdekvloeren kan uitstekend. Cementdekvloeren beschikken over uitstekende geleiding van de warmte. Bij vloerverwarming in cementdekvloeren wordt warmte via leidingen verspreid door middel van een laag cementdekvloer. Bij het vakkundig laten leggen van de verwarming met cementdekvloer creëert u een mooi vlak en egaal oppervlak.

vloerverwarming aanleggen

Dikte en droogtijd cementdekvloer

De cementdekvloer met vloerverwarming heeft vaak een dikte van 60 mm. Met een minimale dekking van 30 mm boven de vloerverwarmingsslangen. Bij een hechtende cementdekvloer zonder vloerverwarming hoort de cementdekvloer minimaal 30 mm dik te zijn. Een goede dikte is essentieel voor een goed werkende vloerverwarming. Laat de vloer daarom installeren door ervaren experts.

De droogtijd van een cementdekvloer met vloerverwarming is afhankelijk van vele factoren, zoals de tijd van het jaar, de temperatuur en de dikte van de vloer. Indien u graag het project sneller af wilt hebben, kunnen wij ook werken met onze droogtijdversneller. Zo verkort u de uithardingstijd van de vloer voordat de eindafwerking aangebracht kan worden.

Gietdekvloer met vloerverwarming

Een gietdekvloer kan goed samen met een vloerverwarming. Het is stevig, duurzaam en heeft een goede thermische massa. Bij een vakkundig geïnstalleerde gietdekvloer met vloerverwarming, kan het de warmte snel verspreiden en vasthouden. Laat het daarom professioneel installeren door de experts van BBM vloeren.

De droogtijd is afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de ruimte. Maar vaak is de vloer na enkele dagen beloopbaar en na enkele weken af te werken. Wilt u graag het project sneller af hebben? Met een speciale gietdekvloer heeft u een korte droogtijd aan bij het leggen van de vloeren. Zo is de vloer al na 4 uur beloopbaar, en na 24 uur over te tegelen. Qua dikte is er boven op de leidingen slechts 20 mm dikte nodig bij een gietdekvloer.

Vloerverwarming gietvloer

Kan vloerverwarming in schuimbeton?

Schuimbeton is een perfecte ondervloer voor vloerverwarming. Vloerverwarming kan hier direct op worden bevestigd en worden afgesmeerd met een dekvloer. Vervolgens kan het ook worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout, tegel of PVC.

Vloerverwarming op krimpnetten

Bij vloerverwarmingsmatten of vloerverwarming wordt er op de basisvloer een draadstaalnet gelegd, waarop verwarmingsbuizen gelegd worden. Het is een efficiënte, flexibele en kostenefficiënte oplossing voor het verwarmen van de vloer. Het droogt snel en vereist weinig belasting voor de vloer.

Vloerverwarming op krimpnetten

Vloerverwarming met woonbeton

Wilt u graag een volledig afgewerkte en unieke vloer in huis, inclusief vloerverwarming? Kies dan voor het vakkundig aanleggen van woonbeton door BBM vloeren. Dit geeft een geleidelijke verwarming door de hele ruimte, en een moderne industriële uitstraling.

Vloerverwarming woonbeton

Vloerverwarming op tackerplaten

Een andere manier van vloerverwarming leggen is door middel van tackerplaat. Hierbij wordt de ondervloer voorzien van een isolatieplaat, welke meteen ook dient als bevestiging van de leidingen. Deze worden vast geschoten met tackernagels, zodat daarna een zwevende dekvloer aangebracht kan worden. Voor de cementdekvloer hierop houden we 6 cm dikte aan en met de isolatieplaat van 2 cm, heb je dus 8 cm ruimte nodig. Voor dunnere systemen zijn gietdekvloeren zoals eco2floor geschikt.

Vloerverwarming op tackerplaat

Vloerverwarming infrezen

Bij het infrezen van de vloerverwarmingsleidingen hoeft de dekvloer er niet worden uitgehaald. Zo kunt u dus in een bestaande vloer de behaaglijke warmte op een vakkundige manier verkrijgen. Er komt ook geen extra opbouwhoogte bij, er hoeven dus geen kasten of deuren ingekort te worden. Het infrezen op reguliere werken duurt meestal maar een dag. Daarna kunnen we de ingefreesde leidingen dichtsmeren en egaliseren, om zo weer een strakke ondergrond te creëren.

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarmingsprotocol

Het is belangrijk om een opstart van het verwarmingssysteem uit te voeren wanneer deze voor de eerste keer wordt gebruikt. De opstart zorgt ervoor dat de vloerverwarming efficiënt en veilig werkt, en zorgt ervoor dat de vloer klaar ligt voor de eindafwerking.

De vloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een vloer heeft vele afwerkingen en opties. Om de juiste vloerverwarming en de juiste vloer te kiezen, staat BBM Vloeren graag voor u klaar. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde cementdekvloer met vloerverwarming: