Betonvloer storten

De basis van elke bouw begint bij het werk in de grond. Hierop zal immers de rest van uw project worden gerealiseerd. Het plaatsen van de juiste vloer op de juiste plaats is dan van belang. Een betonvloer storten is zo’n vloer die ervoor zorgt dat de rest van het bouwproces juist verloopt.

Een betonvloer kan op vele verschillende manieren ingezet worden, zo zijn er veel keuzes waarmee u te maken krijgt:

  • Functie van de betonvloer.
  • Samenstelling van het beton.
  • Gewapend beton of niet?
  • Bekisting, voorbereidingen en afwerking.

Voor elk project is er een oplossing in beton, waar wij u graag mee van dienst zijn.

storten-industriele-betonvloer

Betonvloer of cementdekvloer

Vaak is de keuze voor een bepaald type vloer niet duidelijk. Met onderstaande omschrijving weet u of u één betonvloer of juist een cementdekvloer nodig heeft.

Een betonvloer is een zogenaamde constructievloer, deze kan ‘dragend’ worden toegepast. Dat houdt in dat er bijvoorbeeld muren op gebouwd kunnen worden of dat deze met veel verkeer belast kunnen worden. Een betonvloer kan ook gelijk als eindafwerking dienen (zie gevlinderde betonvloer). Een cementdekvloer daarentegen is zoals het woord al zegt, een dekvloer. Deze vult de juiste hoogte uit en zorgt voor een strakke ondervloer waarop elke eindafwerking kan worden voorzien. Van hout, pvc en tegels tot gietvloeren.

Kies dus voor een betonvloer storten als basis van uw bouw of als eindafwerking met een robuuste eigenschap.

betonvloer storten

Fundering storten

Na het uitzetten van een bouw kan er pas echt begonnen worden als de fundering gestort is. Deze constructief gestorte vloer is  hetgeen waarop verder gebouwd kan worden. Er zijn vele verschillende manieren om een fundering te storten; koud op een zandbedding, op isolatieplaten of in samenwerking met heipalen. Heeft u wel of geen vorstrand nodig? Allemaal keuzes die het storten van een fundering maatwerk maken. BBM Vloeren geeft u van harte een professioneel advies, om zo de fundering te storten die bij uw project past.

Fundering storten

Werkvloer storten

Een werkvloer is een betonnen vloer die als basis dient van uw oppervlakte. Deze wordt vlak onder de rei opgeleverd. Dit houdt in dat de vloer grof is afgewerkt, een prima ruwe betonvloer om tijdens de grote bouwwerkzaamheden op te lopen en rijden. De werkvloer wordt vaak gestort op isolatie, om bijvoorbeeld de warmte van uw toekomstige vloerverwarming binnenshuis te houden. Tevens kan deze werkvloer voorzien worden van gewapend beton, om het één geheel te maken. In een later stadium kan de vloer overlaagd worden met een cement dekvloer, om zo de ideale basis te hebben voor uw eindafwerking.

druklaag storten

Gevlinderde betonvloer storten

Moet de gestorte vloer meteen ook de eindafwerking van uw project zijn? Dan kunt u kiezen voor een gevlinderde betonvloer. Of het nu een bedrijfspand is die zwaar belast wordt of een woonbeton vloer waar leef comfort voorop staat, er is veel mogelijk met beton.

Druklaag storten

Een druklaag is een betonvloer die meestal op al bestaande constructie gestort wordt, denk hierbij aan bijvoorbeeld breedplaatvloeren of broodjesvloeren. Zo wordt een afwerkvloer (ruwstort of gevlinderd) gerealiseerd op de losse vloerelementen waar het gebouw uit is opgebouwd.

Betonvloer vlinderen

Garagevloer storten

Een garagevloer storten is natuurlijk ook mogelijk, bij uw woning of bedrijfspand. Zodoende heeft u een robuuste vloer die tegen een stootje kan en een mooie werkplek of autogarage is. In de garage kan de vloerverwarming gewoon doorgelegd worden als dit gewenst wordt, om zo de ruimte bij uw pand te betrekken. Denk wel aan de juiste isolatie. Koud op de aangewerkte ondergrond kan natuurlijk ook, denk dus goed na over de juiste oplossing voor uw project

Betonvloer storten op de moeilijkste plekken

Door het juiste materieel op de juiste plaats in te zetten, is niets onmogelijk met betrekking tot een betonvloer storten. BBM Vloeren kan voor u het gehele proces verzorgen, waarbij zij op elke plek die u maar kan verzinnen uw betonvloer kunnen storten. Of het nu een woonkamer is of een bedrijfspand van vele m2 groot, niets is onmogelijk.

De betonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een betonvloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gestorte betonvloeren van BBM Vloeren: