Betonvloer storten door BBM vloeren

Ieder bouwproject begint met een beton stort: dat is de basis. Zorg ervoor dat deze basis in orde is, zodat het verdere bouwproces goed verloopt. Het plaatsen van de juiste vloer op de juiste plaats is dus noodzakelijk. Wij helpen je graag met het kiezen van de meest geschikte betonvloer.

Betonvloer-storten1

Fundering storten in aanbouw of overkapping

De bouw van je overkapping begint pas écht wanneer de fundering gestort is. Op deze constructief gestorte vloer kan verder gebouwd worden. Het storten van fundering is maatwerk: ga je voor koud op een zandbedding, op isolatieplaten of in samenwerking met heipalen? We geven je graag professioneel advies en helpen je verder met deze keuze.

Betonvloer-storten2

Werkvloer storten

Een werkvloer is een betonnen vloer, die als basis dient van een oppervlakte. De vloer wordt gestort als ruwstort en is daarmee grof afgewerkt. Dat maakt de betonvloer zeer geschikt om op te lopen en rijden tijdens grote bouwwerkzaamheden. Een werkvloer storten doe je vaak op isolatie, om bijvoorbeeld de warmte van toekomstige vloerverwarming binnenshuis te houden.

Betonvloer-storten3

Druklaag storten op breedplaatvloer of broodjesvloer

Een druklaag is een betonvloer die meestal op een bestaande constructie gestort wordt, bijvoorbeeld op breedplaatvloeren of broodjesvloeren. Op losse vloerelementen wordt hierna een afwerkvloer, ruwstort of gevlinderde betonvloer, gerealiseerd.

Kies dus voor een betonvloer storten als basis van uw bouw of als eindafwerking met een robuuste eigenschap.

Betonvloer-storten4

Garagevloer storten

Van plan om je woning of bedrijfspand uit te breiden met een garage? Ook hier kunnen wij een betonvloer voor storten. Je profiteert dan van een stevige, robuuste vloer die wel tegen een stootje kan. Bovendien is het mogelijk de vloerverwarming door te leggen in de garage. Zo betrek je de garage bij het pand. Denk wel goed na over de isolatie, indien nodig adviseren wij je hier graag in.

Werkvloer voorzien van gewapend beton

Om één geheel van de vloer te maken, is het mogelijk de werkvloer te voorzien van gewapend beton. Later heb je de optie de vloer te overlagen met een cementdekvloer. Zo heb je een mooie basis voor de perfecte eindafwerking.

Gevlinderde betonvloer storten

Wanneer een betonvloer ook meteen als eindafwerking dient, kun je kiezen voor een gevlinderde betonvloer. Een gevlinderde betonvloer wordt met zorg handmatig aangebracht. Dat maakt iedere vloer uniek!

Heb je interesse in een afgewerkte betonvloer in huis, kies dan voor woonbeton. Plannen om een schuur of aanbouw te realiseren? Kies dan voor een betonvloer voor buiten als basis. Voor zakelijke projecten, bijvoorbeeld voor opritten of loading docks, kies je voor een gebezemde betonvloer.

Betonvloer-storten5

Betonvloer of cementdekvloer

Een betonvloer is een zogenaamde constructievloer die dragend toegepast kan worden. Dit betekent dat er muren op gebouwd kunnen worden, of dat de betonvloer met veel verkeer belast kan worden. Een betonvloer kan ook meteen afgewerkt worden. Zo dient het ook als woonbeton of als gevlinderde betonvloer.

Een cementdekvloer daarentegen, is een dekvloer. Een dekvloer vult op tot de juiste hoogte en zorgt voor een strakke ondervloer. De vloer kan afgewerkt worden zoals gewenst. Denk hierbij aan hout, pvc, tegels en gietvloeren.

Veelgestelde vragen

Kun je zelf een betonvloer storten?

Wanneer je zelf een betonvloer wilt storten, vraagt dat flink wat voorbereidend werk. Ga bijvoorbeeld na of je beton direct op de vloer kunt storten. Controleer ook de leidingen en dicht naden en kieren. Zorg ook voor een krimpnet, voor een stevige betonnen vloer die één geheel vormt.

Iedere vloer is anders. Per vloer bekijken we wat de dikte van het beton zou moeten zijn. Bij het storten is het belangrijk dat het beton goed verdeeld wordt, en dat er geen lucht tussen zit. Kortom: een betonvloer storten is een flinke klus, die met vakmanschap uitgevoerd moet worden. Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag en helpen je bij het storten van een betonvloer voor jouw woning of project.

Hoe maak je beton glad?

We maken het beton glad, door het allereerst binnen te pompen en te verdelen met behulp van een laser. We leggen het vlak onder de rei weg. Hiermee verdelen we het vloeiende beton over de vloer.

Na het storten is de betonvloer nog niet mooi glad. Zodra de betonvloer licht beloopbaar is, gaan onze vakmannen aan de slag. Tijdens het droogproces vlinderen we de vloer, om de ruwe afwerking glad (monolithisch) te maken. Meer informatie over een gevlinderde betonvloer? Bekijk dan deze pagina eens!.

Hoe dik stort je een betonvloer op zand?

Het is mogelijk een betonvloer rechtstreeks op zand te storten. Hoe dik het beton gestort moet worden, is per project verschillend. Denk bij de uitvoering van je project ook meteen aan isolatie: dit is zowel voordelig voor jezelf als voor het milieu. We adviseren je graag over het storten van je betonvloer met de juiste isolatie. Neem gerust contact met ons op!

Welk beton heb ik nodig voor een garagevloer?

Een garagevloer moet een zware belasting kunnen verdragen. Kies daarom voor een sterke betonvloer. Die kan wel tegen een stootje en verdraagt zware gewichten met gemak. Ga voor een betonvloer in je garage, en je profiteert van een onderhoudsvriendelijke, slijtvaste ondergrond.

Welk beton heb ik nodig voor een woonkamer?

Een betonvloer in je woonkamer heeft veel voordelen. De vloer bestaat uit een speciale betonsamenstelling die, gecombineerd met impregneren, geschikt is voor in een woonomgeving. Bovendien kun je op energiekosten besparen wanneer je de betonvloer combineert met een vloerverwarming.

Woonbeton kan overal in je huis aangelegd worden. Zo kun je die robuuste, industriële sfeer in je gehele huis terug laten komen! BBM Vloeren adviseert je graag. Niet alleen over het aanbrengen van woonbeton, maar ook over voorbereidende fases. Neem gerust contact met ons op!

Wanneer is beton beloopbaar?

Afhankelijk van o.a. weersomstandigheden, kun je ongeveer een dag na het betonstorten met schone schoenen of op sokken over je nieuwe vloer lopen.

Hoe lang moet een betonvloer drogen na storten?

De droogtijd van een betonvloer is belangrijk om te weten wanneer je je planning maakt. Zo kun je beter inschatten wanneer het beste moment is om een betonvloer te storten. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de droogtijd voor jouw woning of project.

Na ongeveer een dag, afhankelijk van o.a. weersomstandigheden, kun je op sokken over de betonvloer lopen. Wanneer je voor woonbetonhebt gekozen, bijvoorbeeld gevlinderd beton, moet de vloer nog geïmpregneerd worden. Een dag na het impregneren kun je weer met je sokken over de vloer open. Na zeven dagen kun je de vloer stofzuigen dweilen.

Hoe kan ik mijn betonvloer storten en isoleren?

Het betonstorten en isoleren van je vloer kan volgens veel verschillende mogelijkheden. Laat je daarom eerst goed informeren voordat je aan je klus begint. BBM Vloeren voorziet je van de ideale betonvloer met isolatie, die voldoet aan al je wensen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor schuimbeton. Schuimbeton is isolerend, milieubewust en ook nog eens goed voor de portemonnee. Zo hoef je dus geen gebruik te maken van tempex. Je kunt je schuimbeton afwerken met woonbeton, voor een stoere, industriële eindafwerking.

De betonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een betonvloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gestorte betonvloeren van BBM Vloeren: