Betonbekisting

Beton heeft uren, dagen, weken of soms zelfs maanden nodig om volledig uit te harden. Uiteraard is het noodzakelijk dat beton alleen op de plek en in de vorm blijft die jij wenst. Daarom wordt betonbekisting toegepast. Dit is een soort mal waarin het beton gestort Wordt. Meestal bestaat de betonbekisting uit hout met een glad oppervlak, zodat het beton zich hier niet aan hecht. Is het beton uitgehard? Dan verwijderen we de bekisting.

betonbekisting

FUNDERINGSBEKISTING VOOR EEN GOEDE ISOLATIE

Dat daken en vloeren goed geïsoleerd moeten worden, weten we allemaal wel. Maar, het isoleren van een fundering biedt ook vele voordelen! Voor een goede isolatie van je bouwwerk, begin je met het maken van een stevige funderingsbekisting. BBM maakt de funderingsbekisting meestal van hout, maar EPS of tempex is ook mogelijk. Dit doen wij voor al het beton in het werk: stelwerkzaamheden, graven, kisten, wapenen en betonstorten.

VERLOREN BEKISTING: BLIJFT NA HET STORTEN OVER IN HET BOUWWERK

Een verloren bekisting blijft achter in het bouwwerk. In veel gevallen is het beter om ervoor te kiezen de bekisting te laten zitten, en spreken we van een blijvende bekisting. Zo blijft bijvoorbeeld een polystyreen bekisting achter in het bouwwerk vanwege de isolerende eigenschappen.

VORSTRAND ISOLATIE MET VORSTRANDBEKISTING

Een vorstrandbekisting is blijvend isolerend. Het voorkomt opvriezen van de achterliggende vloer. Met de juiste vorstrandbekisting zorg je voor een constante thermische isolatie tussen de vloerisolatie en de vorstrandkist. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk de vorstrandbekisting dragend toe te passen. Advies nodig voor jouw project? Neem gerust contact op!

bekisting fundering

EPS OF TEMPEX BEKISTING – WAT IS HET PRECIES?

PS-bekisting is gemaakt van piepschuim. Met de EPS-delen maak je op een snelle en makkelijke manier een funderingsbekisting. Het isoleert én is arbo-vriendelijk. Het materiaal zelf is ultralicht, terwijl PS-bekisting een enorm gewicht kan dragen. Grote voordelen van EPS-bekisting zijn:

  • Bestaat uit een driedelig systeem: gemakkelijk te verwerken
  • Geen aanvulling met zand nodig
  • Verkrijgbaar in vrijwel alle maten
  • Dankzij messing-groefaansluitingen lekt het niet
  • Geen losse hoekstukken nodig
  • Kan gemakkelijk door piketten geschoven worden dankzij de gaten

Tempex bekisting vormt een blijvende basis voor funderingsbalken bij paalfunderingen. Het polystyreen beperkt koudebruggen in de muur-vloeraansluiting.

betonvloer tuin

BBM VLOEREN IS PARTNER VAN DOKA BEKISTING

Doka is onze partner in bekisting. Doka houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en distributie van bekistingstechnologie. Dit houdt in dat BBM Vloeren je adviseert en van de juiste materialen voorziet. We denken graag mee om tot de beste aanpak van jouw project te komen. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem gerust contact op!

DE JUISTE BASIS VAN JOUW BOUWWERK

Voor de juiste basis van je bouwwerk, raden we aan betonpoeren of betonstiepen te gebruiken. Deze zijn toepasbaar in kleine en grote projecten. Ook voor betonpoeren of betonstiepen (op maat) kun je bij BBM Vloeren terecht.

Een passend advies

De vloer die bij u past

Elke eindgebruiker heeft natuurlijk zijn eigen unieke wensen en voorkeuren. Om ervoor te zorgen dat uw vloer volledig afgestemd is op uw wensen, staan de specialisten van BBM Vloeren u graag te woord. Zo krijgt u een resultaat dat bij u past en waar u blij mee zult zijn. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Laat BBM Vloeren van A tot Z in uw project voorzien.

Projecten