Cementdekvloer

Voordat u een eindvloer zoals parket, tegels of een gietvloer kunt aanbrengen, dient de ondervloer daarvoor geschikt te zijn. Vaak is de huidige ondervloer niet van de kwaliteit om uw eindvloer op te verwerken doordat er problemen zijn. De vloer is bijvoorbeeld niet egaal genoeg, loopt af of de eindvloer kan niet op elkaar aansluiten doordat er niveauverschillen zijn. De oplossing voor deze problemen is de cementdekvloer.

Cementdekvloeren hebben de volgende voordelen:

  • Oneffenheden in de bestaande vloer worden gladgestreken.
  • Niveauverschillen aan de oppervlakte kunnen worden weggewerkt.
  • U kunt de volledige vloer naar een gewenst hoger peil brengen.
cementdekvloer vlinderen

Geschikt voor elk oppervlak

De vakmensen van BBM Vloeren verzorgen voor elk project, zowel in de particuliere als zakelijke sector, een cementdekvloer. U beschikt dan over een egale ondervloer waar u met een gerust hart uw esthetische eindvloer overheen kan leggen. Voor een extra stevige ondervloer, kan uw cement dekvloer van kunststofvezel wapening voorzien worden. Als uw project niet stil mag liggen, is er een droogtijdversneller. Tevens heeft cementdek een zeer goede warmtegeleiding waardoor het uitermate geschikt is voor vloerverwarming.

cementdekvloer vrachtwagen

Overal aan te brengen

U hebt een cementdekvloer nodig op een moeilijk bereikbare plek? Bijvoorbeeld op een hoogste etage van een flatgebouw of ergens waar normaal transport niet kan komen. Door gebruik te maken van een vrachtwagen met een mobiele mortelinstallatie is dit geen probleem. Op deze mortelinstallatie worden daarvoor bestemde slangen aangesloten om het te verwerken materiaal rechtstreeks op de juiste plek te krijgen. Zo hebt u naderhand ook geen last van rotzooi. BBM Vloeren zorgt ervoor dat uw project netjes opgeleverd wordt.

Vloerverwarming

Als u vloerverwarming in uw oppervlakte wilt, is het zinvol om voor een zandcement dekvloer te kiezen. Cementdekvloeren beschikken over uitstekende geleiding van de warmte, waardoor u meer plezier van uw vloerverwarming zult hebben. Tevens is het een geschikt product om naast de vloerverwarming ook uw overige leidingen van elektra en water of uw rioolafvoer in weg te werken.

Droogtijdversneller

Na het aanbrengen van een zandcement dekvloer duurt het normaal gesproken een week voordat deze beloopbaar is. Voordat een vloer belastbaar is met een zwaardere druk, dient u deze nog langer te laten drogen. Als er sprake is van een deadline en u de cementdekvloer snel gebruiksklaar wilt hebben, kunt u kiezen voor een droogtijdversneller. Er worden dan speciaal hiervoor bestemde producten toegevoegd aan het zandcement mengsel waardoor deze met minder water aangemaakt kan worden. De vloer zal dan ook aanzienlijk sneller gebruiksklaar zijn.

cementdekvloer

Kunststofvezel wapening

Heeft u behoefte aan een extra stevige zandcement dekvloer, dan is het raadzaam te kiezen voor een vloer met kunststofvezel wapening. Door deze polypropyleen vezels te vermengen met het huidige aan te brengen zandcement wordt uw zandcement dekvloer van een volledige wapening voorzien. Zo is de ondervloer van een grotere sterkte en kan er meer druk op uitgeoefend worden. Vooral als u gekozen heeft voor vloerverwarming, is de extra wapening aan te raden. Dit doordat er meer krimpspanning op uw vloer komt te staan door de temperatuur van de vloerverwarming.

cementdekvloer brabant

Een passend advies

De cementdekvloer die bij u past

Elke eindgebruiker heeft natuurlijk zijn eigen unieke wensen en voorkeuren. Om ervoor te zorgen dat uw vloer volledig afgestemd is op uw wensen, staan de specialisten van BBM Vloeren u graag te woord. Zo krijgt u een resultaat dat bij u past en waar u blij mee zult zijn. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Laat BBM Vloeren van A tot Z in uw project voorzien.

Projecten