Cementdekvloer

Voordat u een eindvloer kunt aanbrengen, zoals parket, tegels of een gietvloer, dient de ondervloer daarvoor geschikt te zijn. Een cementdekvloer, ook wel zandcementdekvloer, is dan de cruciale laag in jouw vloeropbouw. Het zorgt voor een egaal oppervlak en geeft een duurzame voorbereiding voor de uiteindelijke vloerafwerking. De vloer wordt in de basis gemaakt met cement, zand en water. Met speciale toevoegingen zoals kunststofvezels, krimpnetten of droogtijdversnellers wordt vervolgens een dekvloer vakkundigheid aangebracht op de constructievloer.

cementdekvloer brabant

Geschikt voor elk oppervlak

Voor elke vloer een oplossing, BBM Vloeren verzorgt cementdekvloeren voor elk project. Zowel in de particuliere markt, zoals in en rondom uw woning, als de zakelijke sector, woningbouw, utiliteitsbouw en industriebouw. Of het nu 5 m2 of meer dan 1000 m2 is, U beschikt dan over een egale dekvloer waar de esthetische eindafwerking op gemaakt kan worden.

Overal aan te brengen

U wilt een cementdekvloer storten op een moeilijk bereikbare plek? Bijvoorbeeld op de hoogste etage van een flatgebouw of ergens waar normaal transport niet kan komen. Door gebruik te maken van onze daarvoor geschikte vrachtwagens met een mobiele mortelinstallatie is het storten van een zandcementvloer geen probleem. Hierop worden daarvoor bestemde slangen aangesloten om het te verwerken materiaal rechtstreeks op de juiste plek te krijgen, zonder rotzooi en rompslomp.

Vloerverwarming cementdekvloer

Een warme vloer is een helemaal van deze tijd. Vloerverwarming gaat dan ook hand in hand met cementdekvloeren. Cementdekvloeren beschikken over uitstekende geleiding van de warmte, waardoor u meer plezier van uw vloerverwarming zult hebben. Tevens is het een geschikt product om naast de vloerverwarming ook uw overige leidingen van elektra en water of uw rioolafvoer in weg te werken, mits de dikte van de vloer dit toelaat.

cementdekvloer vlinderen

Kunststofvezel wapening

Kies je voor vloerverwarming in de dekvloer? Dan is het wapenen van de dekvloer met kunststofvezel wapening de juiste oplossing. Door deze extra versteviging, door middel van polypropyleen vezels te vermengen met het de zandcement, wordt uw zandcement dekvloer van een volledige wapening voorzien. Zo is de ondervloer van een grotere sterkte en kan er meer druk op uitgeoefend worden. Zodoende wordt de krimpspanning op uw vloer beter opgevangen van de temperatuur van de vloerverwarming. Een andere optie is het wapenen van de vloer met zogenaamde krimpnetten. Vraag naar de mogelijkheden die passen bij uw project.

Droogtijdversneller

Normaal gesproken heeft een cementdekvloer een bepaalde periode nodig om volledig uit te harden en droog te zijn. Afhankelijk van de dikte van de dekvloer en de omgevingsomstandigheden kan het variëren van een weken tot maanden.

Echter, in sommige situaties, zoals bij strakke bouwschema’s, kan het nodig zijn om het droogproces te versnellen. In zulke gevallen kan een droogtijdversneller uitkomst bieden. Speciale additieven die hiervoor bestemde zijn worden toegevoegd aan het zandcement mengsel waardoor deze minder water nodig heeft en sneller uithard. De vloer zal dan ook aanzienlijk sneller gebruiksklaar zijn voor de eindafwerking.

Wil je het drogingsproces zelf versnellen? Zorg ervoor dat het binnen een beetje op temperatuur is met bijvoorbeeld een elektrisch kacheltje (zet de vloerverwarming nog niet aan). Ook met het openzetten van een raampje help je het proces een handje, zodat het vocht bij het uitharden van de vloer kan wegtrekken.

cementdekvloer

Cementdekvloer woonkamer

In uw woning biedt een zandcement dekvloer de vlakke basis die geschikt is voor allerlei soorten afwerkingen. In uw woonkamer een cementvloer maken met vloerverwarming? Geen probleem, de vloer kan aangepast worden aan de specifieke vereisten van de ruimte. Zowel met warmte isolatie en / of geluidsisolatie.

Cementdekvloer bedrijf

Cementdekvloer badkamer

Een zandcementdekvloer is vaak de beste keuze voor de badkamer, van groot tot klein. Dit vanwege  zijn vochtbestendigheid, iets waar anhydriet bijvoorbeeld een gevaarlijkere keuze voor is. De vloer wordt op maat aangebracht, afschot en hellingen kunnen in de vloer aangebracht worden om zo de juiste waterafvoer richting de drains en doucheputjes te creëren. Met de juist aangegeven hoogte, biedt dit de basis voor verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals tegelvloeren en gietvloeren. Ook in combinatie met vloerverwarming.

Cementdekvloer buiten

Ook voor buiten is een cementdekvloer ideaal vanwege zijn weerstand tegen weersinvloeden en belasting. Het biedt een stevige en vlakke basis voor bijvoorbeeld terrastegels of natuursteen. Zijn veelzijdigheid maakt het mogelijk om hellingen of niveaus te creëren, perfect voor uw serre, terras of tuinpaden.

cementdekvloer vrachtwagen

Zwevende cementdekvloer

Een zwevende dekvloer is een vloer die als uitvullaag gebruikt word, met daaronder een laag die de deze scheidt van de constructievloer. Het wordt gescheiden door bijvoorbeeld een isolatielaag of een folie. Dit heeft verschillende voordelen. Omdat de dekvloer niet direct op de onderliggende vloer of constructie wordt aangebracht, kan het onafhankelijk bewegen en uitzetten of krimpen zonder spanning te veroorzaken, waardoor de kans op scheurvorming verminderd.

Een zwevende dekvloer is ideaal in gebruik met vloerverwarming, omdat de combinatie van zweven op een isolerende laag de onderliggende warmte goed geleidt en zorgt voor een efficiënte warmteverdeling. De combinatie isolatie, vloerverwarming en dekvloer zorgt voor de warmte en geluidsisolatie welke een belangrijk onderdeel van de totale constructie zijn. Daarom zien we deze vloer opbouw vaak terug in appartementen en grote wooncomplexen.

Hechtende cementdekvloer

Een hechtende cementdekvloer, in tegenstelling tot een zwevende cementdekvloer, wordt direct aangebracht de onderliggende basis of constructievloer. Er is geen (isolerende) laag tussen de dekvloer en de ondergrond, deze zal dan in dat geval onder de constructievloer moeten zitten. Hierdoor vormen de dekvloer en de onderliggende vloer één geheel, waardoor de dekvloer sterk en stabiel is.

Een hechtende cementdekvloer kan in de meeste gevallen dunner dan een zwevende cementdekvloer, aangezien er geen noodzaak is voor een isolatielaag. Hechtende cementdekvloeren zijn ideaal voor situaties waar ruimte een probleem kan zijn, of wanneer het niet nodig is om thermische of akoestische isolatie te bieden of deze al in de constructie verwerkt zijn.

Vloeibaar zandcement

Vloeibaar zandcement, ook wel bekend als zelf-nivellerend cement, is een speciaal type dekvloer. Het is uitermate geschikt voor het creëren van gladde, egale vloeren bij de grotere project, omdat het de installatietijd kan verminderen en de behoefte aan uitgebreide handmatige nivellering kan verminderen. Er zijn verschillende types vloeibare dekvloeren, onder de pagina gietdekvloeren gaan we uitgebreid op in, voor elk project een specifieke oplossing mogelijk is.

Vloeibaar zandcement pomp

Een passend advies

De cementdekvloer die bij u past

Elke eindgebruiker heeft zijn eigen unieke wensen en voorkeuren. Om ervoor te zorgen dat uw vloer volledig afgestemd is op uw wensen, staan de specialisten van BBM Vloeren u graag te woord. Zo krijgt u een resultaat dat bij u past en waar u blij mee zult zijn. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Laat BBM Vloeren van A tot Z in uw project voorzien.

Veelgestelde vragen:

Wat kost een cementdekvloer?

Een m2 prijs of een vaste prijs voor een dekvloer valt niet te geven. Om een gespecificeerde offerte te ontvangen voor jou project hebben we in de basis alleen de vierkante meters, de dikte en de plaats waar het moet gebeuren nodig. Binnen 24 uur heeft u uw offerte terug!

Cementdekvloer vlinderen

Het vlinderen van de cementdekvloer wordt gedaan om de toplaag te verdichten. Zo is deze wat robuuster en gaat slijtage tegen tijdens de rest van de werkzaamheden. Let op! Een gevlinderde cementdekvloer is géén eindafwerking, dat is de gevlinderde betonvloer.

Dikte cementdekvloer

De minimale dikte van een cementdekvloer ligt aan de opbouw van uw project. Ligt er vloerverwarming in, is het een zwevende vloer, wat is de eindafwerking etc. Er is in principe geen maximale dikte van een dekvloer, maar een dikkere vloeropbouw wordt veelal voorzien van bijvoorbeeld een minder zware onderlaag zoals EPS isolatie of schuimbeton.

Wanneer mag je over een cementdekvloer lopen?

Afhankelijk van de belasting en de omstandigheden, zou je na 48 uur weer voorzichtig de vloer kunnen betreden.

Projecten