Cementdekvloer

Voordat u een eindvloer zoals parket, tegels of een gietvloer kunt aanbrengen, dient de ondervloer daarvoor geschikt te zijn. Een cementdekvloer, ook bekend als zandcementdekvloer, is in deze een cruciale laag in de vloeropbouw. Het zorgt voor een egaal oppervlak en geeft een duurzame voorbereiding voor de uiteindelijke vloerafwerking. Het vloer wordt gemaakt van cement, zand en water, met toevoegingen zoals vezels i.s.m. vloerverwarming of droogtijdversnellers. Vervolgens wordt dit mengsel met professionele vakkundigheid aangebracht op de constructievloer.

cementdekvloer brabant

Geschikt voor elk oppervlak

BBM Vloeren verzorgt cementdekvloeren voor elk project. Zowel in de particuliere markt, zoals in en rondom uw woning, als zakelijke sector, woningbouw, utiliteitsbouw en industriebouw. U beschikt dan over een egale dekvloer waar de esthetische eindafwerking op gemaakt kan worden.

Overal aan te brengen

U hebt een cementdekvloer nodig op een moeilijk bereikbare plek? Bijvoorbeeld op een hoogste etage van een flatgebouw of ergens waar normaal transport niet kan komen. Door gebruik te maken van onze daarvoor geschikte vrachtwagens met een mobiele zandcement mortel installatie is dit geen probleem. Hierop worden daarvoor bestemde slangen aangesloten om het te verwerken materiaal rechtstreeks op de juiste plek te krijgen. Zo hebt u naderhand ook geen last van rotzooi. BBM Vloeren zorgt ervoor dat uw project netjes opgeleverd wordt.

Vloerverwarming

Een warme vloer is een geweldige luxe. Dit kan ook hand in hand gaan met de cementdekvloeren. Cementdekvloeren beschikken over uitstekende geleiding van de warmte, waardoor u meer plezier van uw vloerverwarming zult hebben. Tevens is het een geschikt product om naast de vloerverwarming ook uw overige leidingen van elektra en water of uw rioolafvoer in weg te werken, mits de dikte van de vloer dit toelaat.

cementdekvloer

Kunststofvezel wapening

Vloerverwarming in de dekvloer? Dan is het wapenen van de dekvloer met kunststofvezel wapening de juiste oplossing. Door deze extra versteviging, door middel van polypropyleen vezels te vermengen met het de zandcement, wordt uw zandcement dekvloer van een volledige wapening voorzien. Zo is de ondervloer van een grotere sterkte en kan er meer druk op uitgeoefend worden. Zodoende wordt de krimpspanning op uw vloer beter opgevangen van de temperatuur van de vloerverwarming. Een andere optie is het wapenen van de vloer met zogenaamde krimpnetten. Vraag naar de mogelijkheden die passen bij uw project.

Droogtijdversneller

Normaal gesproken heeft een cementdekvloer een bepaalde periode nodig om volledig uit te harden en droog te zijn. Afhankelijk van bijvoorbeeld de dikte van de dekvloer en de omgevingsomstandigheden kan het variëren van een weken tot maanden.

Echter, in sommige situaties, zoals bij strakke bouwschema’s, kan het nodig zijn om het droogproces te versnellen. In zulke gevallen kan een droogtijdversneller uitkomst bieden. Speciale additieven die hiervoor bestemde zijn worden toegevoegd aan het zandcement mengsel waardoor deze met minder water aangemaakt kan worden. De vloer zal dan ook aanzienlijk sneller gebruiksklaar zijn.

cementdekvloer vlinderen

Toepassingen dekvloeren

Cementdekvloer woning

Als woonvloer biedt een zandcementdekvloer een duurzame en stabiele basis die geschikt is voor allerlei soorten afwerkingen. Het is uitstekend compatibel met vloerverwarming en kan worden aangepast aan specifieke vereisten van de ruimte, zoals geluidsisolatie of vochtbestendigheid.

Cementdekvloer badkamer

Een zandcementdekvloer is een uitstekende keuze voor de badkamer vanwege zijn vochtbestendigheid, duurzaamheid en flexibiliteit. Het biedt een robuuste basis voor verschillende soorten vloerafwerkingen, zoals tegels en gietvloeren, en is compatibel met vloerverwarming. Het kan ook op maat worden aangebracht om hellingen voor waterafvoer te creëren.

Cementdekvloer buiten

Voor buitenruimtes is een zandcementdekvloer ideaal vanwege zijn weerstand tegen weersinvloeden en belasting. Het biedt een stevige en vlakke basis voor diverse oppervlakteafwerkingen, zoals terrastegels of natuursteen. Zijn veelzijdigheid maakt het mogelijk om hellingen of niveaus te creëren, perfect voor landschapsontwerp.

cementdekvloer vrachtwagen

Verschillende cementdekvloeren

Zwevende cementdekvloer

Een zwevende cementdekvloer, ook bekend als een niet-hechtende dekvloer, is een type cementdekvloer die niet direct op de onderliggende vloer of constructie wordt aangebracht. Het wordt hier gescheiden door een laag isolatiemateriaal of een folie. Dit heeft verschillende voordelen.

  • De dekvloer zit niet vast aan de ondergrond, het kan dus onafhankelijk bewegen en uitzetten of krimpen zonder spanning te veroorzaken die kan leiden tot scheuren.
  • Het goede geluidsisolatie, wat een belangrijk voordeel kan zijn in appartementen of in ruimtes waar lawaai een probleem kan zijn.
  • Zwevende cementdekvloeren worden vaak gebruikt in combinatie met vloerverwarmingssystemen, omdat ze de warmte goed kunnen isoleren en zorgen voor een efficiënte warmteverdeling.

Zwevende cementdekvloer

Hechtende cementdekvloer

Een hechtende cementdekvloer, in tegenstelling tot een zwevende cementdekvloer, is direct aan de onderliggende basis of constructievloer bevestigd. Er is geen isolerende of scheidinglaag tussen de dekvloer en de ondergrond. Hierdoor vormen de dekvloer en de onderliggende vloer één geheel, waardoor de dekvloer sterk en stabiel is. Ook deze type dekvloer bevat enkele voordelen.

  • Een hechtende cementdekvloer is meestal dunner dan een zwevende cementdekvloer, aangezien er geen noodzaak is voor een isolatielaag.
  • Hechtende cementdekvloeren zijn ideaal voor situaties waar ruimte een probleem kan zijn, of wanneer het niet nodig is om thermische of akoestische isolatie te bieden of deze al in de constructie verwerkt zijn.

Vloeibaar zandcement

Vloeibaar zandcement, ook wel bekend als zelf-nivellerend cement, is een speciaal type dekvloer. Het is uitermate geschikt voor het creëren van gladde, egale vloeren bij de grotere project, omdat het de installatietijd kan verminderen en de behoefte aan uitgebreide handmatige nivellering kan verminderen. Er zijn verschillende types vloeibare dekvloeren, waarbij voor elk project een specifieke oplossing mogelijk is.

Cementdekvloer bedrijf

Een passend advies

De cementdekvloer die bij u past

Elke eindgebruiker heeft natuurlijk zijn eigen unieke wensen en voorkeuren. Om ervoor te zorgen dat uw vloer volledig afgestemd is op uw wensen, staan de specialisten van BBM Vloeren u graag te woord. Zo krijgt u een resultaat dat bij u past en waar u blij mee zult zijn. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Laat BBM Vloeren van A tot Z in uw project voorzien.

Projecten