Trend op het gebied van cementgebonden gietdekvloeren

Eco2floor is in 2018 op de markt gezet, en is dus nog relatief nieuw. Na flink wat onderzoeken en praktijktests, is het merk op de markt gezet als innovatieve cementgebonden gietdekvloer. De eco2floor is een duurzaam en arbovriendelijk alternatief voor de traditioneel gesmeerde cementdekvloer.

eco2floor1

Kenmerken en voordelen van eco2floor

  • Makkelijke en snelle installatie
  • Snel beloop- en belastbaar
  • Te gebruiken in natte én droge ruimtes
  • Beperkte krimp, geen dilatatievoegen nodig
  • Korte droogtijd

Tijd is kostbaar! Daarom is het een groot voordeel dat een eco2floor een korte droogtijd heeft. Afhankelijk van de omstandigheden, is na 24 uur de vloer beloopbaar, en na 72 uur is de gietdekvloer volledig belastbaar. Na een week is de gietdekvloer al klaar om betegeld te worden, en na twee weken kan er tapijt of parket op gelegd worden.

eco2floor2

Eco2floor toepassingen

De eco2floor gietdekvloer is toe te passen als hechtende dekvloer. De gietdekvloer kan op een betonnen, steenachtige of cementgebonden ondergrond gestort worden. Wanneer de juiste voorbereidingen zijn getroffen, is het zelfs mogelijk om op schuimbeton te storten.

Ook voor vloeren met vloerverwarming is een eco2floor aan te raden. Door de structuur en de goede omsluiting rondom de leidingen, wordt de warmte goed geleid. Dat zorgt voor een efficiënter energiegebruik. Een eco2floor wordt toegepast in een zwevend (met isolatie mogelijk), niet hechtend vloersysteem.

eco2floor3

Eco2floor gietdekvloer: duurzame keuze

eco2floor bestaat uit een bindmiddel, welke is samengesteld uit duurzaam geproduceerde grondstoffen. Eén van die grondstoffen is eco2cem, een gemalen gegranuleerde hoogovenslak. Deze slakken worden gebruikt ter vervanging van Portlandcement en hebben een lagere CO2 voetafdruk.

Pas een eco2floor toe en je draagt bij aan het milieubewust bouwen. Deze gietdekvloer heeft een hoge sterkteklasse, en kan daardoor veel dunner worden toegepast. Dat betekent minder materiaal, transport, uitstoot, fijnstof én minder CO2!

eco2floor4

Veelgestelde vragen

Wat is een eco2floor gietdekvloer?

Een eco2floor is een relatief nieuw soort cementgebonden gietdekvloer. De vloer wordt gemaakt van een gerecycled product uit de staalindustrie: gegranuleerd gemalen hoogovenslak. Dat maakt de eco2floor een milieuvriendelijke keuze.

Wat is de droogtijd van de eco2floor gietdekvloer?

Het is afhankelijk van verschillende factoren, wanneer een vloerafwerking kan worden aangebracht. Denk hierbij aan temperatuur, dikte, ondergrond, en andere omgevingsomstandigheden.

Hieronder geven we in een tabel weer wat het maximale restvochtpercentage is per type vloerafwerking.

Type vloerafwerking Maximale restvochtpercentage
Tegels met cementgebonden tegellijm 4-5% restvocht (7-10 dagen)
PVC of dampdichte afwerking 2,0% restvocht (3-4 weken)
Parket of houten vloeren 1,5% restvocht (4-6 weken)

Wat maakt een eco2floor duurzaam?

Een eco2floor gietdekvloer bestaat uit gerecycled materiaal: gemalen gegranuleerd hoogovenslak. Dit heeft een relatief lage CO2 waarde. Dankzij de hoge sterkteklasse en vloeiende, goed verdichtende eigenschappen is de eco2floor geschikt voor dunne constructies. En dat zorgt voor minder materiaalgebruik en minder transport!

Wat is de prijs van een eco2floor gietdekvloer?

De prijs van een eco2floor gietdekvloer is op maat: het is afhankelijk van verschillende factoren. Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag en kunnen een prijs op maat maken.

Hoe werkt een vloerverwarming i.c.m. de eco2floor?

Gietdekvloeren worden vaak aangebracht in combinatie met een vloerverwarming. De gietdekvloer is een perfecte omhulling rondom de leidingen. Dat maakt de gietdekvloer een uitstekende warmtegeleider!

De betonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een betonvloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gestorte betonvloeren van BBM Vloeren: