GEWAPEND BETON VOOR EEN SOLIDE TOTALE CONSTRUCTIE

Gewapend beton zorgt voor een stevige constructie, die de betonvloer tot een geheel maakt met de constructie. Gewapend beton is er in diverse samenstellingen. Onze vakspecialisten adviseren je graag over wat voor wapening het beste bij jouw project past, zodat je het beste resultaat bereikt.

Na het storten en afwerken van een betonvloer gaat de droogtijd in. Tijdens het drogen en na het in gebruik nemen van de betonvloer worden er veel krachten op uitgeoefend. De vloer heeft veel te verduren door de spanning die erop staat en de bewegingen in de constructie. Scheuren in de betonvloer, of zelfs het breken hiervan kunnen hier gevolgen van zijn. Ieder project is anders en er zijn verschillende mogelijkheden om het beton van zijn sterkte te voorzien.

dubbel gewapend beton

ENKEL OF DUBBEL GEWAPEND BETON

Voor enkel gewapend beton worden wapeningsnetten toegepast. Deze worden gelegd over de hele oppervlakte waar het beton gestort wordt. Op basis van de vloerdikte, de samenstelling van het beton en de functie van de vloer, bepaalt BBM Vloeren wat voor wapeningsnetten gebruikt worden.

Wordt een betonvloer gebruikt voor zware werkzaamheden, of industriële doeleinden? Dan is dubbel gewapend beton een goede optie. Deze wapening bestaat uit twee volledige lagen bouwstaal wapeningsnetten. Dat maakt het geheel uitstekend bestand tegen zware belasting.

Niet helemaal zeker of je het beste enkel of dubbel gewapend beton toe kunt passen in je project? Neem gerust contact met ons op. Onze vakspecialisten helpen graag!

wapening betonvloer

ZANDCEMENT WAPENEN MET (KUNSTSTOF) VEZELS

Het voordeel van zandcement wapenen met (kunststof) vezels ten opzichte van de traditionele wapening, is dat vezels in het beton in alle richtingen werken. Dat maakt vezelbeton met name aantrekkelijk in constructies waar kracht uitgeoefend wordt, bijvoorbeeld terrassen of buitenvloeren. Grote voordelen van wapening met vezels, zijn de duurzaamheid en de eenvoudigere toepassing. Zo is er minder voorbereidend werk nodig, voor een product met een langere levensduur. Vezelwapening is er in verschillende soorten. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

KUNSTSTOFVEZELWAPENING IN COMBINATIE MET VLOERVERWARMING

Wanneer zandcement gewapend wordt met kunststof vezels, vormt dit een goede basis voor de vloerverwarming. Dit vangt de krimp van de vloer op en zorgt voor een goede warmtegeleiding. Een andere optie is een krimpnet. Dit is een kruisvormig vlechtwerk van staaldraad. Zo’n krimpnet wordt gebruikt om verwarmingsbuizen op te monteren, wanneer frezen in de vloer niet mogelijk is.

kunstof vezel

ZANDCEMENT DEKVLOER WAPENEN MET KRIMPNETTEN

Een andere optie voor het wapenen van een zandcement dekvloer, is het gebruik van krimpnetten. Met behulp van speciale betonblokjes wordt het krimpnet op de juiste hoogte gelegd. Als de zandcement dekvloer droogt, hecht het geheel goed aan het krimpnet. Zo vermijd je scheuren!

HYBRIDE WAPENING OM SCHEUREN TE VOORKOMEN

Een hybride wapening is speciaal ontwikkeld om scheurvorming te controleren en scheuropeningen te beperken. Zo kunnen duurzame en vloeistofdichte structuren gecreëerd worden. Met een hybride wapening zitten staalvezels verdeeld over de gehele betonmassa. Bij een hybride wapening ontstaan wel scheurtjes, maar de openingen zijn veel kleiner en fijner dan bij reguliere wapening. Hierdoor wordt een betere barrière gevormd tegen bijvoorbeeld water. Dit type wapening wordt alleen in speciale projecten in de industrie toegepast

DE JUISTE FUNDERING WAPENING BIJ EEN AANBOUW

Een goede fundering voor bijvoorbeeld een aanbouw is van groot belang voor de verdere constructie. Na het nodige graaf- en heiwerk volgt het plaatsen van de juiste fundering wapening. BBM Vloeren helpt je met het kiezen van de juiste wapeningskorven voor jouw project. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de grootte van de aanbouw bepalen we welke maat het meest geschikt is.

VORSTRAND WAPENING: BLIJVEND ISOLEREND

Een hybride wapening is speciaal ontwikkeld om scheurvorming te controleren en scheuropeningen te beperken. Zo kunnen duurzame en vloeistofdichte structuren gecreëerd worden. Met een hybride wapening zitten staalvezels verdeeld over de gehele betonmassa. Bij een hybride wapening ontstaan wel scheurtjes, maar de openingen zijn veel kleiner en fijner dan bij reguliere wapening. Hierdoor wordt een betere barrière gevormd tegen bijvoorbeeld water. Dit type wapening wordt alleen in speciale projecten in de industrie toegepast

BETONKELDER WAPENING

Speciaal voor kelders maakt BBM Vloeren een wapening op maat. Met de juiste betonwapening maken we de kelder sterk en veilig. Zo zorgen we voor een lange levensduur!

STAALVEZELBETON: WAT IS HET PRECIES?

Met staalvezelbeton wordt de betonvloer vermengd met staaldraadvezels. Zo wordt de vloer in zijn volledigheid gewapend, en voorkom je scheuren en afbrokkelen van de betonvloer. Staalvezelbeton wordt direct toegepast tijdens het storten. Het voordeel hiervan is dat er geen kostbare tijd verloren gaat in het voorbereidend werk van de vloerwapening. Staalvezelbeton bestaat uit één geheel en wordt in de industrie of hallen toegepast. Geen wapeningsnetten nodig dus!

staalvezelbeton

De betonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een betonvloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Diverse gewapende betonvloeren door BBM: