Gewapend beton

Om ervoor te zorgen dat de betonvloer verstevigt is en één geheel vormt met uw constructie, is het belangrijk om gebruik te maken van gewapend beton. BBM Vloeren voorziet u in diverse mogelijkheden om de ideale samenstelling van uw gewapend beton te leveren. De vakmensen kijken met u mee wat voor wapening bij uw project past om het beste resultaat te bereiken.

Zodra een betonvloer gestort en afgewerkt is, moet deze drogen om de werkelijke sterkte van het beton te verkrijgen. Tijdens het drogen en na het in gebruik nemen van de betonvloer worden er veel krachten erop uitgeoefend. De vloer heeft veel te verduren door de spanning die erop staat en door de beweging die de constructie maakt. Dit kan ervoor zorgen dat de vloer kan scheuren of breken als deze niet goed genoeg verstevigd is. Elk project is anders, zo zijn er diverse wapen mogelijkheden om het beton van zijn sterkte te voorzien.

dubbel gewapend beton

Enkel gewapend beton

Enkel gewapend beton bestaat uit wapeningsnetten die gelegd worden over de gehele oppervlakte van de te storten betonvloer. BBM Vloeren berekend op basis van de dikte van uw vloer, de samenstelling van uw beton en de functie die de vloer vervuld, wat voor wapeningsnetten er gebruikt dienen te worden. Zo hebt u te allen tijde het juiste product voor uw vloer.

Dubbel gewapend beton

Als uw betonvloer gebruikt zal worden voor zware werkzaamheden of industriële doeleinden, dan kan er gekozen worden voor dubbel gewapend beton. Doordat de wapening uit twee volledige lagen bouwstaal wapeningsnetten bestaat, is dit een van de meest geschikte vormen van een gewapende betonvloer om die zware belasting te kunnen verduren.

Doorgaans wordt dit dmv het bestek van uw project besloten of het noodzakelijk is om dubbel gewapend beton te gebruiken. Wanneer u het niet zeker weet, kunt u altijd de professionals van BBM Vloeren vragen om vrijblijvend advies.

wapening betonvloer

Staalvezelbeton

Door gebruik te maken van staalvezelbeton wordt de betonvloer of zandcement dekvloer vermengd met staaldraadvezels. Op deze manier wordt de vloer in zijn volledigheid gewapend. Dit om zo het scheuren en afbrokkelen van de betonvloer tegen te gaan. Staalvezelbeton wordt tijdens het storten direct toegepast. Hierdoor bestaat uw product uit één geheel en hoeven er geen wapeningsnetten gelegd te worden.

Staalvezel wapening is direct tijdens het stortproces toe te passen. Het voordeel hiervan is dat er geen kostbare tijd geïnvesteerd hoeft te worden in het voorbereidend werk van het wapenen van de vloer. Het eindresultaat is een vloer die in zijn geheel versterkt is en zo beter bestand is tegen scheuren en afbrokkelen. Om zeker te weten of staalvezelbeton ook voor uw project bruikbaar is, kunt u met uw vragen ten alle tijden bij BBM Vloeren terecht.

staalvezelbeton

De betonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een betonvloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Diverse gewapende betonvloeren door BBM: