Schuimbeton

Wanneer je gaat verbouwen, pak je het grondig aan. Je wilt immers kunnen genieten van je vernieuwde omgeving in alle comfort. Er wordt dan ook vaak met vele kruiwagens op en neer gereden met het sjouwwerk. Gebruik je zand als bedding of om holle ruimtes zoals een kruipruimte te vullen? Niet doen! Met schuimbeton heb je de oplossing voor het uitvullen van de ondergrond in elk bouwproject.

Schuimbeton is isolerend, milieubewust en ook nog eens goed voor de portemonnee.

schuimbeton

Schuimbetonvloer

Schuimbeton is een vloeibare variant van beton. Bestaande uit cement, water, schuimmiddel en vulstoffen. Hierdoor kan er veel volume gecreëerd worden met een materiaal dat licht van gewicht is, vanaf 600 kg/m3.

Ideaal als uitvulling van ieder project, is de schuimbetonvloer bijvoorbeeld toepasbaar bij:

  • Het vullen van de kruipruimte na het vervangen van de houten vloer.
  • Een uitvullaag, daar waar er weinig gewicht op de ondergrond mag komen (verdiepingsvloeren).
  • Renovatie utiliteitsbouw, oude vervallen leidingen kunnen gemakkelijk dicht gevloeid worden
  • Rondom zwembaden, damwanden en andere projecten waar veel volume met weinig gewicht gevuld moet worden.

In een relatief korte tijd kan er zo veel ruimte voorzien worden van een betere ondervloer dan zand of standaard isolatiemateriaal.

schuimbeton isolatie

Schuimbeton voordelen

Schuimbeton is niet alleen een snelle, niet arbeidsintensieve manier van vullen, het heeft ook nog eens legio van voordelen ten opzichte van concurrerende producten. Schuimbeton heeft van zichzelf een zogenaamde ‘gesloten cellenstructuur’, wat zorgt voor uitstekende isolerende eigenschappen. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de stookkosten, iets wat zich makkelijk terugbetaald in uw portemonnee en ook nog eens goed is voor het milieu. Tevens verhoogt u de waarde van uw huis, wat schuimbeton maakt tot een efficiënte vloer met hoog rendement.

De gesloten structuur zorgt ervoor dat water moeilijk zijn weg vinden in een schuimbetonvloer. Door de vochtwerende eigenschappen is het product ook goed opgewassen tegen de vorst- en dooicyclus, een duurzaam product. Het afsluiten van de ruimte door middel van schuimbeton zorgt er ook nog eens voor dat u geen last meer hebt van:

  • Schimmels
  • Optrekkend vocht
  • Een muffe lucht in huis
schuimbeton storten

Vloerverwarming

Met zijn isolerende eigenschappen zorgt schuimbeton voor een ideale ondergrond om op voort te borduren. Om in het wooncomfort te voorzien kan op de schuimbeton vloerverwarming gelegd worden. Deze wordt in de juiste groepen gelegd en op de verdeler aangesloten. Omdat een schuimbetonvloer van zichzelf isolerend is, heeft u de juiste systeemopbouw en hoeft u niet met bijvoorbeeld tempex (piepschuim) te isoleren.

Dekvloer op schuimbeton

Na het plaatsen van de vloerverwarming bent u bijna klaar, alleen de dekvloer moet nog geplaatst worden. De dekvloer is de ondervloer waarop de eindafwerking vervaardigd kan worden (denk aan een tegelvloer, pvc of hout). Ben je op zoek naar een stoere, industriële eindafwerking, dan is het woonbeton een geweldige oplossing. Een woonbetonvloer is eindafwerking en dekvloer in één, wat ook nog eens kostenbesparend is. Het ideale plaatje voor lekker warme voeten in huis.

schuimbetonvloer

Schuimbeton storten

Voordat het schuimbeton gestort kan worden is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Het juiste meterpeil uitzetten is daar één van. Zodoende kan de rest van de vloeropbouw op de juiste hoogte en dikte aangepast worden. Keuzes van de toekomstige vloeren beïnvloeden het uit te zetten peil. Het afwerken van de vloer met een gevlinderde betonvloer heeft immers een andere opbouw nodig dan een cement dekvloer met tegel. Met het juiste advies komt u niet voor verrassingen te staan en heeft u te allen tijden een vloeropbouw die bij u past.

Schuimbeton is een vanuit zichzelf vloeiende mortel. Omdat het zo vloeibaar is, kan het dan ook goed worden aangebracht door middel van een pomptruck en mixer. De pomptruck zorgt ervoor dat het schuimbeton zonder overlast op de juiste plek terecht komt.

Om ervoor te zorgen dat het vloeibare product zijn vocht niet verliest, wordt de ondergrond voorzien van een ‘badkuip’ van plastic folie. Als de ondergrond afgesloten is kan het schuimbeton op een normale manier drogen, om zo tot een sterk en duurzaam eindproduct te komen. Na enkele dagen drogen is uw werkvloer compleet, tijd om weer verder te gaan met de verbouwing!

schuimbeton fundering

Isolatiewaarde

Doordat het betonmengsel ‘opgeklopt’ wordt met een schuimmiddel (vandaag schuim-beton), is een groot deel van het product vermengt met lucht. Dit is licht van gewicht en geeft zodoende een hoge isolatiewaarde. Als stelregel wordt per 10 cm schuimbeton een Rc waarde van ongeveer 1 behaald. Bij het behalen van een Rc waarde van 3,5 voldoe je al aan de gestelde normen voor vloerisolatie.

Schuimbeton gewicht

Schuimbeton is er in veel vormen en maten verkrijgbaar. Hoofdleider hierin is de kilogram per kubieke meter, kg/m3. Dit bepaald de drukvastheid en treksterkte van de vloer. Elk project heeft zijn eigen eisen en wensen ten opzichte van de aan te brengen vloer. Als professionals weten wij wat voor uw vloer van belang is!

Schuimbeton storten

De schuimbetonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Voor ieder oppervlakte, van groot tot klein, of het nu moeilijk te bereiken plek is of het de hoogte in moet, er is een oplossing die bij uw project past. Na een uitgebreid advies kunnen uw vloer van het slopen van de oude vloer tot de nieuwe eindafwerking voorzien. Zo heeft u één partij die uw volledige vloerenproject uit handen neemt, van A tot Z.

Een greep uit de gerealiseerde vloeren van BBM Vloeren: