Schuimbeton

Bij een verbouwing pak je het grondig aan, je wilt immers nadien genieten van je nieuwe omgeving in alle comfort. Vaak wordt er dan ook met vele kruiwagens zand gesjouwd om een holle ruimte zoals een kruipruimte te vullen. Niet doen! Met schuimbeton heb je de oplossing voor het vullen van loze ruimtes in elk bouwproject.

Schuimbeton is isolerend, milieubewust en ook nog eens goed voor de portemonnee.

schuimbeton

Schuimbetonvloer

Schuimbeton is een vloeibare variant van beton. Bestaande uit cement, water, schuimmiddel en vulstoffen. Hierdoor kan er veel volume gecreëerd worden met een materiaal dat licht van gewicht is, vanaf 600 kg/m3.

Ideaal als uitvulling van ieder project, is de schuimbetonvloer bijvoorbeeld toepasbaar bij:

  • Het vullen van de kruipruimte na het vervangen van de houten vloer.
  • Uitvullaag daar waar er weinig gewicht op de ondergrond mag komen.
  • Renovatie utiliteitsbouw, oude vervallen leidingen kunnen gemakkelijk dicht gevloeid worden
  • Vulling rond zwembaden, damwanden en andere projecten waar veel gevuld moet worden met weinig gewicht.
schuimbeton isolatie

Schuimbeton isolatie

Schuimbeton is niet alleen een gemakkelijke manier van vullen, het heeft ook nog eens legio van voordelen ten opzichte van concurrerende producten. Schuimbeton heeft van zichzelf een zogenaamde ‘gesloten cellenstructuur’, wat zorgt voor uitstekende isolerende eigenschappen. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de stookkosten, iets wat zich makkelijk terugbetaald in uw portemonnee en ook nog eens goed is voor het milieu. Tevens verhoogt u de waarde van uw huis, wat schuimbeton maakt tot een efficiënte vloer met hoog rendement.

De gesloten structuur zorgt ervoor dat water moeilijk zijn weg vinden in een schuimbetonvloer. Door de vochtwerende eigenschappen is het product ook goed opgewassen tegen de vorst en dooi cyclus, een duurzaam product. Het afsluiten van de ruimte door middel van schuimbeton zorgt er ook nog eens voor dat u geen last meer hebt van:

  • Schimmels
  • Optrekkend vocht
  • Een muffe lucht in huis
schuimbeton storten

Schuimbeton vloerverwarming

Met zijn isolerende eigenschappen zorgt schuimbeton voor een ideale ondergrond om in uw wooncomfort te voorzien door middel van vloerverwarming. Volledig gelegd en aangesloten, kan hierover dan één van de vele mogelijke dekvloeren en betonvloeren worden toegepast. Het ideale plaatje voor lekker warme voeten in huis.

schuimbetonvloer

Schuimbeton storten

Voordat schuimbeton gestort kan worden is het belangrijk om in de voorbereidingen het juiste peil uit te zetten. Zodoende kan de rest van de vloeropbouw op de juiste hoogte en dikte aangepast worden. Keuzes van de toekomstige vloeren beïnvloeden het uit te zetten peil, een afwerking in woonbeton heeft immers een andere opbouw dan een dekvloer met tegelvloer nodig. Met het juiste advies komt u niet voor verrassingen te staan en heeft u te allen tijden een vloeropbouw die bij u past.

Schuimbeton is een vanuit zichzelf vloeiende mortel. Omdat het zo vloeibaar is, kan het dan ook gemakkelijk worden aangebracht door middel van een pomptruck en mixer. De pomptruck zorgt ervoor dat het schuimbeton zonder overlast op de juiste plek terecht komt.

Om ervoor te zorgen dat die vloeibare product zijn vocht niet verliest, wordt de ondergrond met plastic afgesloten. Het schuimbeton kan op een normale manier drogen, om zo tot een sterk en duurzaam eindproduct te komen. Na enkele dagen drogen is uw werkvloer compleet, tijd om lekker verder te bouwen.

Schuimbeton gewicht

Schuimbeton is er in veel vormen en maten verkrijgbaar. Hoofdleider hierin is de kilogram per kubieke meter, kg/m3. Elk project heeft zijn eigen eisen ten opzichte van de aan te brengen vloer. Als professionals weten wij wat voor uw vloer van belang is.

schuimbeton fundering

De schuimbetonvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Voor ieder oppervlakte, van groot tot klein, of het nu moeilijk te bereiken plek is of het de hoogte in moet, er is een oplossing die bij uw project past. Na een uitgebreid advies kunnen uw vloer van het slopen van de oude vloer tot de nieuwe eindafwerking voorzien. Zo heeft u één partij die uw volledige vloerenproject uit handen neemt, van A tot Z.

Een greep uit de gerealiseerde vloeren van BBM Vloeren: