Gietdekvloer

Om je project van de juiste vloer te voorzien zijn er diverse mogelijkheden. Steeds vaker zien we de transitie van de reguliere cementdekvloer naar de gietdekvloer, de ondervloer bij uitstek voor grote oppervlaktes of een snelle verwerking.

gietdekvloer

Gietdekvloer eigenschappen

Omdat de gietdekvloer vloeibaar wordt aangebracht, zal deze de constructievloer volledig verzadigen. Het verdicht de volledige vloer en sluit zich om leidingen. Hierdoor zijn de thermische eigenschappen van de ondervloer optimaal, wat bijvoorbeeld de warmteverdeling van uw vloerverwarming verbeterd.

De productiecapaciteit is ook vele malen groter dan met de reguliere dekvloeren omdat het product vloeibaar verpompt wordt via silo of mixertruck. Meer dan 1000 m2 op één dag? Geen probleem!

Daar waar er weinig hoogte beschikbaar is of er juist veel in hoogte gewonnen moet worden, is de gietdekvloer ook het product bij uitstek. Vanaf 10 mm dekking is vrijwel alles mogelijk. Minder dekking? Dan is het egaliseren van de vloer een optie.

gietdekvloer storten

Anhydrietvloer

Een dekvloer is in verschillende varianten te verkrijgen, elk met zijn voor- en nadelen. Voor een passend advies om de juiste vloer toe te passen in uw project kunt u altijd contact met ons opnemen.

De anhydrietvloer is één van de reguliere gietdekvloeren. Een gips gebonden product dat makkelijk te verwerken is voor grote oppervlaktes met dekking.

anhydriet storten

Cementgebonden gietdekvloer

De cementgebonden gietdekvloer zie je steeds meer toegepast worden. Leverbaar in verschillende vormen, is deze vloer aan te passen is aan het te storten project. Ook voor minimale laagdiktes. Bij de cementgebonden variant kunnen ook de reguliere afwerkmethodes gebruikt worden, daar waar bij anhydriet speciale kalk gebonden producten toegepast moeten worden voor bijvoorbeeld tegelwerk.

cementgebonden gietdekvloer

Een andere manier van bouwen

Omdat de gietdekvloer een relatief nieuw en ander te gebruiken product is, moet er tijdens de bouw van het project op andere facetten gelet worden. Zo moet de constructievloer vooraf vloeistofdicht gemaakt worden, anders loopt u het risico dat de mortel wegvloeit en de dekvloer inklinkt en niet meer volledig egaal is. Ook zal de vloer geschuurd moeten worden voordat voordat een aantal toplagen erop verwerkt kunnen worden, om zo hechting te verbeteren.

Voor elk project de juiste dekvloer

De vloer is in principe voor bijna elke bouw als oplossing te gebruiken. Om te kijken of de gietdekvloer ook voor uw project de oplossing is, kunt u ten alle tijden contact opnemen met BBM, voor een passend advies & vrijblijvende offerte. Of het nu om een keuken van uw woning gaat, of de bedrijfshal van duizenden m2, met de gietdekvloer is alles mogelijk.

De gietdekvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een gietdekvloer kent vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw vloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde vloeren van BBM Vloeren: