Gietdekvloer

Onder gietdekvloeren verstaan we alle ‘vloeibare’ dekvloeren. Een gietdekvloer is een handige oplossing voor bijna ieder bouwproject. Van keukenvloeren tot bedrijfshallen van duizenden vierkante meters: met een gietdekvloer is alles mogelijk! Benieuwd of een gietdekvloer ook in jouw project past? Neem gerust contact met ons op.

gietdekvloer1

Eigenschappen van een gietdekvloer

Een gietdekvloer sluit zich om alle leidingen en verdicht de volledige vloer. Dat heeft een zeer positief effect op de thermische eigenschappen. Het verbetert namelijk de warmteverdeling van je vloerverwarming. Ideaal!

Bovendien is de productiecapaciteit vele malen groter dan met reguliere dekvloeren. Een gietdekvloer wordt vloeibaar verpompt via een silo of mixertruck. Wil je meer dan 1000 m2 op een dag verpompen? Daar draaien wij onze hand niet voor om!

Bouwprojecten zijn er in alle soorten en maten. Bij het ene project is weinig hoogte beschikbaar voor een dekvloer, terwijl bij het andere project juist in hoogte gewonnen moet worden. In beide gevallen zijn er verschillende systemen en mogelijkheden. Al vanaf 10 mm dekking is vrijwel alles mogelijk. Zelfs bij minder dekking is het egaliseren van de vloer een optie.

gietdekvloer2

Gietdekvloer in plaats van cementdekvloer

Een gietdekvloer wordt steeds vaker toegepast in projecten waar de dekvloer snel verwerkt moet worden of wanneer deze relatief dun aangebracht moet worden. Bovendien wordt een gietdekvloer vaak gebruikt in grote oppervlakten. In andere gevallen is een cementdekvloer ook zeer geschikt. Met zowel een cementdekvloer als een gietdekvloer strijk je oneffenheden in een bestaande vloer glad en werk je niveauverschillen weg.

gietdekvloer3

Soorten gietdekvloeren

Vloeibare dekvloeren zijn er in verschillende soorten. Een anhydrietvloer is er hier één van. Een anhydrietvloer is een gietdekvloer die als harde ondervloer boven op je constructievloer dient. Anhydriet wordt voornamelijk in grotere projecten gebruikt.

Een ander voorbeeld van een gietdekvloer, is de eco2floor. Dit product heeft een makkelijke, snelle installatie. Het is snel beloop- en belastbaar en heeft een korte droogtijd. Bovendien is een eco2floor ook nog eens duurzaam. Deze gietdekvloer heeft als basis gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS). En dat is milieuvriendelijk!

Benieuwd naar welke soort gietdekvloer het beste in jouw bouwproject past? Wij bieden voor elk project een oplossing. Op zoek naar een dunne of juist een dikke dekvloer met een industriële afwerking? Sneldrogend (binnen 24 uur overtegelbaar), met een hoge eindsterkte? Wij adviseren je graag!

Gietdekvloer als oplossing voor je constructievloer

Een gietdekvloer wordt vloeibaar aangebracht. Het verdicht de volledige vloer en sluit zich om de leidingen. Zorg er wel altijd voor dat de constructievloer vloeistofdicht is. Anders loop je het risico dat de mortel wegvloeit, waardoor de gietdekvloer niet meer egaal is. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

BBM Vloeren is erkend leverancier

BBM Vloeren adviseert je graag over de juiste oplossing voor jouw project. Om daadwerkelijk voor ieder project de perfecte gietdekvloer aan te kunnen brengen, zijn wij partner van bijvoorbeeld Weber en Omnicol.

Veelgestelde vragen

Wat is een gietdekvloer?

Een gietdekvloer is een vloeibare dekvloer, die je over een constructievloer stort. Het zorgt voor een egale basis voor de afwerking van je vloer. Een gietdekvloer is een uitstekende warmtegeleider, en is dus zeer geschikt bij het gebruik van vloerverwarming.

Wanneer is een gietdekvloer beloopbaar?

Het is afhankelijk van de weersomstandigheden, wanneer een gietdekvloer beloopbaar is. Meestal is dit na ongeveer een dag. Wij bieden zelfs varianten die na 4 uur al beloopbaar zijn, en na 24 uur overtegelbaar!

Wanneer kun je een gietdekvloer belasten?

Een eco2floor is na 72 uur al belastbaar. Na één week kun je hier al een tegelvloer op leggen. Na twee weken is de vloer hard genoeg voor tapijt of parket. Onder normale omstandigheden is het vochtpercentage na 2 weken ongeveer 1,5%.

Welke soort gietdekvloer kies ik voor mijn bouwproject?

Een gietdekvloer is geschikt voor (bijna) alle bouwprojecten. Voor zowel een keukenvloer als een bedrijfsvloer van duizenden vierkante meters is een gietdekvloer zeer geschikt. Neem gerust contact met ons op en we voorzien je van een passend advies voor jouw project.

Welke gietdekvloer is geschikt voor in de keuken?

De eco2floor is zeer geschikt als gietdekvloer voor keukens of badkamers. Deze gietdekvloer is namelijk te gebruiken in zowel droge als natte ruimtes, dankzij het duurzame GGBS (gemalen gegranuleerd hoogovenslak).

Welke gietdekvloer is geschikt voor grote projecten?

Een anhydrietvloer wordt veel toegepast in grote bouwwerkzaamheden en grote oppervlaktes. BBM Vloeren brengt de anhydrietvloer professioneel aan, zodat grote oppervlaktes in één keer gedaan kunnen worden. De vloer wordt naadloos verwerkt, en dat geeft een beter resultaat.

Werkt een gietdekvloer goed i.c.m. een vloerverwarming?

Een gietdekvloer is een goede warmtegeleider. Je verdicht de vloer volledig, en de gietdekvloer sluit zich om de leidingen. Dit verbetert de warmteverdeling van je vloerverwarming. Dat maakt de gietdekvloer een uitstekende combinatie met een vloerverwarming.

De gietdekvloer die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een gietdekvloer kent vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw vloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde vloeren van BBM Vloeren: