Betonvloer buiten

Beton is al lang niet meer het product dat alleen gebruikt wordt in een loods of industriehal. Door de juiste technieken en producten toe te passen is beton ook dermate geschikt als betonvloer buiten. Zowel particulier, zakelijk als industrieel.

Betonvloer buiten

Betonvloer buiten terras

Eén van de vele toepassingen van zijn betonnen terrassen en opritten van beton. In plaats van bijvoorbeeld terrastegels, wordt het verharde buitendeel gestort met beton. Zodoende is uw buiten beton opgewassen tegen onkruid en kan het ook niet verzakken zoals het geval is met bestrating. De uiteindelijke afwerking van de terrasvloer kan in verschillende vormen worden afgewerkt:

  • Gebezemd; zogenaamde bezemstrepen zorgen voor grote antislip eigenschappen. De meest ruwe vorm van afwerking, veelal gebruikt voor opritten en parkeerplaatsen.
  • Uitgecombineerd; het patroon van het vlinderen blijft voelbaar en zichtbaar, voor een karakteristieke uitstraling. Doordat deze niet tot een gevlinderde betonvloer wordt afgewerkt, blijft de beton een goede antislip behouden. Ideaal bij zwembad en tuin.
  • Gevlinderde vloer; glad afgewerkt . Zo heeft de vloer een geheel eigentijds karakter met een stoere uitstraling.
betonvloer terras
betonvloer tuin

Betonvloer buiten zakelijk

Een betonvloer buiten is een uitstekende oplossing  op zakelijk gebiedvoor zowel parkeerplaatsen, autorijbanen als looppaden. Er is van alles mogelijk met beton.

Voor het zwaardere verkeer, zoals vrachtwagens, wordt buiten vaak gebezemd beton toegepast. In deze afwerking wordt de betonvloer niet volledig glad gemaakt met gevlinderd beton. In plaats daarvan wordt de vloer bewerkt en met een zogenaamd bezemmotief geleverd. Hierdoor heeft het zware verkeer dat gebruik maakt van de vloer enorm veel grip, zelfs na zeer intensief gebruik. Daarom is dit dè oplossing voor uw industriële en zakelijke verkeer.

Voor normaal gebruik kan de betonvloer buiten ook als gevlinderd beton opgeleverd worden. Bijgaand looppad van gevlinderd beton is bijvoorbeeld esthetisch mooi en uiterst functioneel. Met beton zijn vrijwel alle vormen en maten mogelijk.

Ook voor projecten waar gewerkt moet worden met een hellingbaan is beton geen probleem. Denk bijvoorbeeld aan loading docks van vrachtwagens of een waterkerende gebruiksvorm. Voor ieder project is een oplossing denkbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

betonvloer straat
betonvloer buiten oprit

Betonvloer buiten afwerking

Betonvloer buiten afwerking

Er zijn nog tal van opties om de buitenvloer af te werken, om zo uw project aan uw unieke eisen te laten voldoen.

  • Het impregneren van het beton; de vloer wordt met een industriële betonveredling verwerkt. Verduurzaming van het product en minder kans op scheurvorming.
  • Beton op kleur; door een kleurstof toe te voegen aan het beton zijn er diverse kleuren mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.
  • Inzagen, om scheurvorming te minimaliseren, of om een tegelmotief te laten zagen (zie afbeelding).
Betonvloer buiten terras
Gebezemde betonvloer buiten

Van A tot Z

Wij zijn ook in staat uw volledige vloerenproject in handen te nemen, zoals bekisting, wapening en isolatie. Op elke locatie en elke oppervlakte.

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

De betonvloer die bij u past

Een betonvloer in de buitenlucht heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes uw betonvloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. Zo weet u zeker dat u kwaliteit in (en rondom) huis haalt, voor een scherpe prijs.

Een greep uit de gerealiseerde betonvloeren van BBM Vloeren: