Anhydrietvloer

Voordat de eindafwerking van je vloer gerealiseerd kan worden moet je ondervloer egaal zijn. Deze ondervloer wordt ook wel een dekvloer genoemd. Een uitstekende dekvloer oplossing is de anhydrietvloer, een harde ondervloer voor bovenop je constructievloer.

Een anhydrietvloer wordt veelal toegepast in grote bouwwerkzaamheden en grote oppervlaktes:

  • Utiliteitsbouw
  • Kantoorgebouwen
  • Winkels
  • Showrooms
  • Opslag en loodsen

Als eindproduct wordt anhydriet vaak voorzien van marmoleum-, tapijt- of pvc vloeren.

anhydriet

Eigenschappen anhydrietvloer

De anhydrietvloer is een zogenaamde gietdekvloer. Deze wordt vloeibaar aangebracht. Hierdoor vult het de oneffenheden en bedekt het de gehele vloer. Door het professioneel aanbrengen van de vloer kunnen grote oppervlaktes in één keer gedaan worden. Zo kan de vloer naadloos verwerkt worden wat zorgt voor een beter resultaat.

Vloerwarming

Anhydriet is een product gebaseerd calciumsulfaat, een gipsproduct. Hierdoor heeft de vloer een gebroken witte kleur zodra deze is uitgedroogd. Doordat het gipsproduct is, is de warmtegeleiding van de vloer optimaal. Tel daarbij de grote vormvastheid en uitstekende buig- en treksterkte, en de anhydriet is bij uitstek het product om de vloerverwarming in te verwerken.

Anhydriet v.s. cementdekvloer

Op het gebied van dekvloeren zijn er twee producten waarin BBM vloeren u kan voorzien, de anhydrietvloer en de cementdekvloer.

Waar cementdekvloeren een ruimere dekking nodig hebben om hun functie te vervullen, kan een anhydrietvloer in bepaalde projecten in minder dikte gezet worden. Zelfs met vloerverwarming. Is er geen ruimte en moet er in milimeters gewerkt worden, dan is het egaliseren van de vloer de oplossing.

Anhydriet is sneller te verwerken, en doordat het product veel minder krimp en expansie eigenschappen heeft is er bijvoorbeeld geen wapening nodig ivm vloerverwarming.

Anhydriet is vloeibaar, waardoor afschot en schuine vlakken niet mogelijk zijn. In zo’n geval is er met een cementdekvloer veel meer vorm te geven aan je project.

Wanneer er gewerkt wordt in een ruimte waar vocht of water voorkomt, is de cementdekvloer de betere oplossing. Tevens is de slijtvastheid van de anhydrietvloer lager dan die van de cementdek, in een industriële oplossing raden wij dan ook de cementdekvloer aan.

Anhydrietvloer schuren & afwerken

Anhydriet is een dekvloer, dat wil zeggen dat het geen eindafwerking is. Vele verschillende producten bestaan er om een anhydrietvloer af te werken, zoals:

Voor diverse afwerkingen is het nodig om de toplaag van de vloer te schuren, hierdoor is het kalkresidu van de anhydriet bewerkt en wordt de hechting verbeterd. In sommige projecten waar een nog grotere vlakheid wordt verwacht, is nog een tussenlaag nodig: het egaliseren van de vloer.

anhydriet storten
anhydrietvloer

Welke vloer past bij u

Om tot een beslissing te komen welke vloer bij u het beste past, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de professionals van BBM Vloeren. Wij zorgen voor een passend advies en scherpe, vrijblijvende offerte. Zo is uw project straks voorzien van het product dat bij uw eisen en wensen past.

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

De vloer die bij u past

Een vloer heeft vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes uw vloer te voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. Zo weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt, voor een scherpe prijs.

anhydrietvloeren