Vloer bewerken

U hebt uw ogen op een nieuwe vloer of wilt uw oude vloer egaliseren. Voordat dit plaats kan vinden, zal de oude ondervloer bewerkt moeten worden. Zo voorkomt u dat na verloop van tijd uw nieuwe vloer mankementen gaat vertonen. BBM Vloeren voorziet u in tal van bewerkingsmogelijkheden, om uw ondervloer op te ruwen en op hoogte te brengen.

Vloer schuren

Betonvloeren of zandcement dekvloeren die zijn beschadigd, of verkeerd zijn afgewerkt, kunnen door middel van schuren weer zo goed als nieuw opgeleverd worden. Dit is afhankelijk van vele factoren, die uw BBM Vloeren specialist voor u in kaart kan brengen.

Het glad schuren kan dienen als eindafwerking van uw bestaande vloer. Hierdoor wordt de toplaag bewerkt en kan met bijvoorbeeld een coating de vloer weer zo goed als nieuw worden opgeleverd.

Als voorbehandeling van de ondervloer dient het schuren om het oppervlakte op te ruwen. In samenwerking met de juiste primer, zorgt dit ervoor dat de nieuwe vloer zich kan hechten aan de ondervloer. Zo voorkomt u dat de vloer ‘los klapt’ en verkrijgt u een uitstekend resultaat.

vloer frezen

Stofvrij stralen

Met het stralen van een vloer haalt u een dun laagje van de bestaande vloer weg. Dit is vooral bedoeld voor betonvloeren en tegelvloeren te bewerken, zodat zij kunnen dienen als ondervloer. De nieuwe vloeren die hierop geplaatst kunnen worden:

Stofvrij stralen is de meest efficiënte manier om uw vloeroppervlakte te reinigen en klaar te maken voor de nieuwe afgewerkte vloer. BBM Vloeren zorgt er ook nog eens voor dat u weinig tot geen last hebt van stof en overlast, door gebruik te van het juiste materiaal op de juiste plek.

Vloer frezen

U komt met uw nieuwe vloer hoogte te kort, of uw huidige vloer is niet de strakke, egale vloer die het had moeten zijn. Schuren en stralen volstaan dan niet. Door middel van vloer frezen wordt er met speciaal hiervoor geschikt gereedschap de bestaande vloer verwijderd. BBM Vloeren kan zo de hoogtes verlagen waar nodig. Zo komt u op de juiste hoogte, zonder oneffenheden die de verwerking van uw nieuwe vloer bemoeilijken. Situaties waarbij vloer frezen van toepassing kan zijn:

  • Zandcement dekvloeren verwijderen
  • Betonvloeren verwijderen
  • Te hoog gestorte vloeren op juiste hoogte brengen
  • Egaline van meer dan 5 mm verwijderen

Vloer frezen, vloer stralen of uw vloer laten schuren. Bij BBM Vloeren weet u zeker dat dit door vakbekwame mensen onder handen wordt genomen.