Smeervloer

De smeervloer, ook wel cementdekvloer genoemd, is dé ondervloer bij uitstek. Door deze dekvloer toe te passen, heeft u de mogelijkheid om elke eindvloer van uw keuze op aan te brengen. Omdat de smeervloer op veel verschillende manieren toe te passen is, is er voor elk project een oplossing te bedenken.

smeervloer

Vloer verhogen

Een smeervloer is de vloer tussen uw constructievloer (bijvoorbeeld een betonnen werkvloer) en de eindafwerking naar uw keuze. Elke afwerking kent zijn eigen eisen waaraan de ondervloer moet voldoen. Daarom kunnen er verschillende redenen en oplossingen zijn om uw project van een smeervloer te voorzien:

  • De vloer verhogen. De huidige vloer ligt niet op het wenselijke peil. U kunt van enkele centimeters tot hoge vloerdiktes aan laten brengen.
  • Vlakke vloer creëren. De vloer wordt waterpas gelegd, zodat de eindvloer er gegarandeerd op gemonteerd kan worden.
  • Verschillende vloerhoogtes. U wilt uw tegelwerk laten aansluiten op parket of gietvloer? De vloer kan op verschillende hoogtes geplaatst worden zodat uw eindafwerking naadloos op elkaar aangesloten kan worden.
  • Vloer op afschot smeren. De vloer moet richting uitgang, drain of putje gesmeerd worden, zodat water en vloeistoffen gemakkelijk verwijderd kunnen worden? Geen probleem!
smeervloer leggen

Opties smeervloer

Smeervloeren kunnen op vele manieren worden toegepast. Elk project, in uw woning of bedrijf, heeft verschillende behoeftes. Om ervoor te zorgen dat de smeervloer voldoet aan de eisen en wensen van het project, kunt u diverse opties toevoegen  aan uw dekvloer. Een paar uitgelichte mogelijkheden zijn:

Vloerverwarming. In uw woning niet meer weg te denken, vloerverwarming als hoofdverwarming. Een behagelijke temperatuur met lekker warme voeten. Natuurlijk ook in de utiliteitsbouw toepasbaar.

Kunststofvezel wapening. De vezels zorgen ervoor dat de vloerspecie verbonden is. Zodoende heeft uw vloer meer draagkracht en is beter bestand tegen krimp. Een must voor een vloer met vloerverwarming!

Droogtijdversneller. Er is enige haast bij uw project. Met een droogtijdversneller is uw vloer binnen no-time belastbaar en kunt u super snel weer verder met uw bouwproces

Krimp wapening. Door ijzeren wapeningsnetten toe te passende zorgt u ervoor dat de vloer één pakket wordt. Het geheel is zodoende sterker en kan meer verduren. De beste oplossing voor de sterkste vloer en opvang van krimpscheuren.

cementdekvloer vrachtwagen

Smeervloer leggen

Een smeervloer leggen kan op elke gewenste locatie, in elke gewenste oppervlakte. Of het nu gaat om een badkamer, woning of groot bedrijfspand, het is allemaal mogelijk. ’s Ochtends vroeg komen de vakmannen met de vrachtwagen aan op uw project. Nadat met u het meterpeil wordt doorgesproken wordt machine gestart die ervoor zorgt dat de zandcement mortel binnen op de juiste plaats komt. De vloer smeerders zorgen ervoor dat de vloer zo komt te liggen, dat de beoogde zichtvloer toegepast kan worden. En dat alles binnen een dag!

vloer verhogen

Vloer egaliseren

De smeervloer is over het algemeen bedoeld om de huidige vloer met meerdere centimeters te verhogen. Als u geen mogelijkheden hebt om uw vloer te verhogen bij uw verbouwing, kijk dan eens naar het egaliseren van de vloer. Tijdens het egaliseren wordt uw vloer voorzien van een toplaag van enkele millimeters. Met deze toplaag worden alle oneffenheden uit uw vloer gehaald. Hierna beschikt u dus ook over een gladde vloer waar u een eindvloer overheen kunt leggen.

egaliseren

Binnen één dag betegelbaar

Voor grote projecten of projecten die in één dag klaar moeten zijn, is er een vloeibare variant van de smeervloer beschikbaar; de gietdekvloer. Deze is in kleinere laagdikte toepasbaar, waardoor het in samenwerking met vloerverwarming of renovatieprojecten een uitstekende oplossing is. Duizenden meters per dag zijn mogelijk, met ook nog eens de optie om na 48 uur te overlagen door het tegelwerk.

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

De smeervloer die bij u past

Een smeervloer kent vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw vloer te kunnen voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U haalt kwaliteit in huis, voor een scherpe prijs.

Uitgelicht project

Buiten de ‘gewone’ smeervloeren in woning en bedrijfshal, maakt BBM Vloeren ook dekvloeren die aan buitengewone eisen moet voldoen. Want hoe krijg je een vloer in een penthouse op de 44e verdieping? BBM heeft er zorg voor gedragen dat de maar liefst 750 m2 van deze woning verwezenlijkt werd. BBM Vloeren, de vloer voor ieder project!

zandcementdekvloer de rotterdam

Voor een greep uit de door BBM gerealiseerde smeervloeren klik hieronder.