Beton Fundering

Elk bouwproject wordt gestart vanuit de grond. Als de voorbereidingen in het grondwerk gereed zijn, wordt veelal de beton fundering gerealiseerd, letterlijk en figuurlijk de basis van elk project. De fundering zorgt ervoor dat het nieuwe gebouw, zowel zakelijk als particulier, gedragen kan worden en overeind blijft staan. Om in de eisen en wensen van uw project te voorzien, zal de betonfundering altijd maatwerk zijn. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan om in uw fundering te voorzien!

  • Bekisting
  • Bewapening
  • Isoleren
  • Beton storten
  • Beton afwerken
Fundering en gevlinderde betonvloer

Beton Fundering storten

Er zijn verschillende soorten funderingen mogelijk. Om een fundering te storten heb je in ieder geval een mal nodig om de beton de vorm te geven die geeft die aan de eisen van het project voldoen; de betonbekisting. De funderingsbeton wordt afgestemd op de eisen van het project.

Fundering op staal

Om de draagkracht van een fundering te garanderen, wordt gebruik gemaakt van wapeningsstaal in de beton. Dit zorgt ervoor dat het één geheel waar de meeste belasting van bijvoorbeeld wanden en de te dragen verdiepingen op komt. Er zijn verschillende mogelijkheden van funderingen op staal, waarbij de traditionele wijze de stroken fundering is.

Fundering op staal

Strokenfundering

Op de vaste grond kan de stroken fundering toegepast worden. Hierbij wordt de mal van een houten bekisting gemaakt, met ijzeren wapeningsstaal voorzien en afgestort met beton. Nadien wordt de bekisting verwijderd en blijft het fundament over om op verder te bouwen.

Een andere mogelijke variant is de poerenfundering. Hierbij wordt de poer, een groot blok beton, gestort om zo de grote draagkrachten van het project gedragen kunnen worden.

Stroken fundering

Tempex fundering

Een tempex fundering, is een methode met ‘piepschuim’, oftewel een EPS funderingskist. Groot voordeel hiervan is dat de kist tegelijkertijd ook als isolatie gebruikt wordt, de kist wordt dus niet verwijderd en blijft onderdeel van het toekomstige gebouw.

Tempex fundering

Gevlinderde betonvloer en werkvloer

Een fundering kan tegelijkertijd met een betonnen werkvloer gestort worden. Hierbij worden beide in één fase gerealiseerd, wat dan ook weer aanzienlijk in de portemonnee scheelt. Het is zelfs mogelijk om de beton gelijk af te werken als een gevlinderde betonvloer. Op deze pagina vindt u alle ins en outs over deze afwerkte vloeren.

Fundering afgewerkte vloer

Kelder fundering

Een verdieping lager? Door te starten met een fundering voor je kelder biedt BBM Vloeren je de mogelijkheid om flink wat oppervlak te creëren onder de grond. Vraag naar de mogelijkheden.

Uw partner in alle bouwprojecten

Omdat elk bouwproject zijn eigen normen en eisen heeft, wordt uw fundering afgestemd op uw project. Omdat het van groot belang is dat alle onderdelen goed op elkaar aan sluiten, kan BBM Vloeren uw project van A tot Z aanbieden. Of u nu geïnteresseerd bent in funderingen, vloeren, kelders, dekvloeren of andere bouwoplossingen, wij staan voor u klaar.

De beton fundering die bij u past

Uitgebreid advies en vrijblijvende offerte

Een fundering kent vele afwerkingen en opties. Om tot in de puntjes in uw fundatie voorzien, komt BBM Vloeren graag bij u langs. Zo bent u verzekerd van een uitgebreid advies dat past bij de wensen en eisen van uw vloer. U kunt er zeker van zijn dat u kwaliteit in huis haalt voor een scherpe prijs.